A 22. fordulóval folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság. Szombaton az Egis Körmend együttesére komoly kihívás várt, hiszen a kiesés elől menekülő Nyíregyháza vendége volt. A nyírségi alakulat ráadásul sereghajtó az NB I-es pontvadászatban. Ezzel szemben a vasi csapatnak a felsőházat érő helyek egyikét kellene megcsípni, így mindenképpen győzni kellett volna Kocsis Tamás tanítványainak.

Hiába a komoly terv és elhatározás, nem sikerült jól kezdeni az összecsapást. A feldobás után a Nyíregyháza bekezdett és 6-2-vel nyitott. Takács triplájával megkezdte a zárkózást a Körmend, de sokáig csak a lépést tudta tartani ellenfelével. A negyed közepétől aztán sikerült elkapni a fonalat Mitchell és Cakarun pontjai a legjobbkor érkeztek. Ennek köszönhetően nemcsak egyenlíteni, hanem fordítani is volt ereje még a vasi piros-feketéknek. Mitchell remek kosara tettek pontot a negyed végére.

A lendület kitartott a folytatásra, igaz ekkor már a védekezése is feljavult a vendégnek. A rivális palánk alatt pedig egymás után szerezték a körmendi játékosok a kosarakat. A hatékonyságnak köszönhetően szép fokozatosan átlépte a tíz pontos lélektani határt a vasi alakulat. Bár a szünetig sikerült kozmetikázni az eredményen a nyírségi csapatnak, de a félidőben így is a Körmend állt jobban.

A folytatásban felváltva estek a kosarak, mindkét gárda igyekezett az akaratát ellenfelére erőltetni. Ez a hazaiaknak sikerült jobban, főleg a védekezésük közti hatékonyságban mutatkozott meg. A hajrában azonban a vendégcsapat jobban koncentrált, és ha szorosabb mérkőzésen is de sikerült kikaparniuk a gesztenyét. Egy rendkívül izgalmas találkozót sikerült megnyerni az Egis Körmendnek.

HÜBNER Nyíregyháza – Egis Körmend 74-83 (19-23, 22-26, 19-14, 14-20) 

Körmend: Chambers 8, Takács 7/3, Mitchell 24/12, Durázi 2, Cakarun 13.

Csere: Edwards 7/3, Ferencz 10/6, Omenaka 10, Adams 2, Doktor -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!