Az FTC-Telekom 5-2-re nyert szombaton az alapszakaszgyőztes Budapest Jégkorong Akadémia otthonában az Erste Liga elődöntőjében, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc első mérkőzésén.

Erste Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Budapest JA – FTC-Telekom 2-5 (0-2, 1-3, 1-0)

Mivel a másik ágon a Gyergyói HK és a brassói Corona találkozik, ezért a budapesti csata egyben magyar bajnoki döntő is. Az alapszakaszban a BJA mind a négy összecsapást megnyerte a magyar bajnoki címvédő FTC ellen, ráadásul Kangyal Balázs vezetőedző alakulata az utolsó 15 tétmérkőzésén győzött.
A BJA számára kedvezőtlen volt, hogy mivel 4-0-s összesítéssel búcsúztatta a FEHA19-et, ezért tíz nap szünete volt, így kiesett a meccsritmusból. A rivális ugyanakkor négy napot pihenhetett, hétfőn ejtette ki a DVTK Jegesmedvéket.
Az első tíz percben alig volt helyzet, majd egy semleges harmadbeli korongszerzés után Turbucz Martin – aki hosszabbításos találattal zárta le a DVTK elleni párharcot – volt eredményes. Négy perc múlva Kulmala Rasmus emberelőnyt váltott gólra. A zöld-fehérek a Jegesmedvék ellen a korábbi 13 fórból egyet sem tudtak beütni, most rögtön az elsőnél sikerült.
A fordulást követően 56 másodperccel nőtt a különbség, sakk-matt helyzetben Oliver Betteridge-nek nem volt nehéz dolga. Amikor kettős emberelőnybe került az iramot fokozó házigazda, akkor a kapuvas mentett. A meccs derekán Jozef Hrabal lőtte ki a jobb felső sarkot, majd szűk két perc múlva Tóth Adrián emberelőnyben nyúlt bele egy távoli lövésbe. Farkas Roland helyett Kornakker Dániel állt a BJA kapujába, és Nagy Gergő büntetőből majdnem felavatta: a hálóőr már verve volt, ám a vendégek csapatkapitánya fonákkal a kapuvasat találta el. Közvetlenül a szünet előtt emberelőnyből szépített a BJA, amely a fordulást követően is hamar betalált.
A folytatásban jól védekezett az FTC, és esélyt sem adott ellenfelének a felzárkózásra.
A második mérkőzést vasárnap rendezik ugyancsak a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, és akkor kezdődik a Gyergyói HK és Brassó párharca is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!