Szombaton rendezték meg Szombathelyen a 2023.évi CESA strongman téli országos bajnokságot, ahol 12 erősember állt rajthoz, hogy összemérje tudását, ügyességét és persze az erejét a rendező Szombathelyi Magyar Erősember és Erősport Liga által kiírt versenyszámokban.
Nemcsak az úgynevezett Open kategória volt érdekelt, hanem a mezőnyben hatan a könnyű súlyú -105 kg-os kategóriában is megmérették magukat.
Az országos bajnokságon 4 versenyszám várt a fiúkra. A 270 kg-os szánkót 15 méterre kellett elhúzni 15 méteres távolságra, ülő testhelyzetben, kötéllel.
A harmadik versenyszám a 300 kg-os lengősúly 10 méteres távolságra történő elcipelése volt, amit 10 méteres kacsajárás követett 150 kg-os súllyal.
A záró versenyszám az autó felhúzás volt, maximum ismétlésre 75 másodperc alatt.
Versenyre a nagyon jó hangulat és a szép számú szakértő közönség jelenléte is jellemző volt.
A szombathelyi verseny főszervezője, Gadó András mint címvédő indult a könnyűsúlyú kategóriában, amit meg is nyert, ezzel megvédte bajnoki címet, így 2022 után 2023-ban is az ő sikerével zárult a színvonalas OB.
A bajnoki cím mellett majdnem a bravúros duplázás is sikerült. András a nylt kategóriában a szépen csillogó ezüstérmet zsebelte be, a felvidéki Fülekről érkezett Nagy Címet István mögött.
– Titkon reméltem, hogy sikerül a címvédés, az open kategóriában elért második hely pedig plusz öröm a számomra és plusz energiát ad a további felkészüléshez, amely szinte még csak most kezdődött az idei szezonra – fogalmazott győzelme után Gadó András.
A sikeres és jó hangulatú verseny után mindenki elégedetten távozott a vasi megyeszékhelyről, hiszen a város és a szervezés, a szponzoroknak köszönhetően már korábban kivívta magának azt az elismerést, hogy örömmel és nagy adrenalinnal érkezzenek az erősemberek Szombathelyre.
Nyílt (Open) kategória végeredménye: 1. Nagy Címet Istvánt (Fülek), 2. Gadó András (Szombathely), 3. Kontás Csaba (Komárno).
Könnyűsúlyú (-105kg) kategória: 1. Gadó András (Szombathely), 2. Papp Zoltán ( Tápiószecső), 3 Kontás Csaba (Komárno). 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!