AVUS – Tatabányai Vízmű SE 9-7 (3-2, 4-2, 0-0, 2-3)

Férfi vízilabda OB I/B, 20. forduló – Szombathely, AVUS Aréna – 100 néző

A szombathelyiek góljait Sági Benjámin és Maciejewski Andrzej (2-2), valamint Szőke Szabolcs, Kovács Kevin, Németh Bódog Péter, Kertész Bence és Makarenko Balázs (1-1) szerezték.

Az 1. negyedet jól kezdték a szombathelyiek, Szőke Sz. 5 méteresből és Sági B. emberelőnyből szerzett találataival 4 perc után már 2-0-ra vezettek. Aztán szépítettek a vendégek, majd centerből Makarenko B. is gólt szrezett, 3-2.

 

 

A 2. negyed is az AVUS csapatának indult jól, Maciejewski Andrzej 2 góljával a játékrész derekán már 5-2 állt az eredményjelzőn. Ezután kapaszkodott ugyan a TVSE, de Sági Benjámin második találatával és Németh B-P. akciógóljával kialakult a legnagyobb, 4 gólos különbség is, 7-3. A félidő utolsó percében akcióból szépített a Tatabánya, 7-4.

A 3. negyedben számos hibát követett el mindkét csapat, gól nem esett.

A 4. negyedet nagyon megnyomták a vendégek és pár perc alatt, 2 akciógóllal és egy 5 méteressel egalizáltak, 7-7. A hajrában aztán Kovács Kevin és KErtész Bence eldöntötte a 3 pont sorsát, 9-7.

A bajnoki meccs után Zoufal Norbert edző értékelte a látottakat.

– A győzelemhez gratuláltam a csapatomnak, több kulcsjátékosunk hiányát elviselve is győztünk. Az elején simábbnak nézett ki, de sajnos rangadót csináltunk benne. Vállalom mindenért a felelősséget, ha a játékosok azt csinálják, amit kérek, szombaton viszont szinte mindenki 90%-ban az ellenkezőjét tette annak, amit kértem. A győzelemnek örülünk és köszönjük szurkolóink támogatását – fogalmazott az AVUS mestere.

Az OB I/B állása a 20. forduló után: 1. DVSE-Master Good 57, 2. ASI-DSE 46, 3. Invictus 43 (18)…6. AVUS 36 (19)…9. Tatabánya 22 (19)…14. Kecskemét 0 (19) pont. 

Az AVUS a 21. fordulóban, március 18-án a sereghajtó Kecskemét otthonában szerepel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!