A legutóbbi hétvégén folytatódott a regionális leány junior kosárlabda-bajnokság. A 7. fordulóban a Szombathelyi Sporiskola csapatára a vasi rivális KWBC Körmend együttese várt, amelyet egyszer már az alapszakasz során magabiztosan győztek le. Hasonlóan eredményes mérkőzésben reménykedtek a szurkolók, akiknak nem is kellett ezúttal sem csalódniuk.

A feldobást követően próbálták felmérni a játékosok egymás képességeit, hiányosságait, így az első percekben inkább csak nagy rohanásban volt része a nézőknek. Ezt követően a sportiskolás lányok nyugodtak meg elsőként és vettek vissza a tempóból, hogy a pontosságra valamint a védekezésre nagyobb hangsúlyt fektessenek. Ez a húzás pedig telitalálatnak bizonyult.

Hegyiné Szávai Beatrix tanítványai ugyanis az első negyedben csak három pontot engedélyezett a körmendi riválisnak, ráadásul a kezdeti visszafogottság után az ellenfél palánkja alatt is rendre megtalálták a réseket. A magassági fölényt jól kamatoztatva a nagyszünetig el is döntötte a találkozót a házigazda. A térfélcserét követően sem fékezett a Sportiskola.

Könnyed ziccerekből folyamatosan növelni tudta előnyét a SzoSI, amely végül 78-21-re nyerte meg a vármegyei rangadót. Ötödik győzelmét szerezte meg ezzel a sikerrel a Szombathelyi Sportiskola, amelyre a következő fordulóban nehéz ellenfél vár. A PVSL NKA elleni összecsapást viszont ismét hazai környezetben vívhatják Csontos Boglárkáék.

Szombathelyi Sportiskola U18 – KWBC Körmend 78-21 (27-3, 17-8, 13-3, 21-7)

SzoSI: Eredits N. 6, Sághi B. 21, Hegyi S. 7/3, Csontos B. 32, Horváth Zs. 12.
Csere: Vendég R. -, Serman E. -, Ádám B. -.
Vezetőedző: Hegyiné Szávai Beatrix

Körmend legeredményesebb játékosa: Pungor B. 9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!