Mint ismert a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda együttese több fronton harcol az idei kiírásban is. Az NB II-es nyugati csoport mellett az egyetemi bajnokságban érdekelt. Utóbbiban pedig szeretne a legjobb négy csapat közé jutni. Nem volt könnyű helyzetben a vasi gárda, ugyanis nem várt vereségek miatt féltávnál még csak az ötödik helyen állt.

A legutóbbi fordulóban Budapesten kellett volna nyernie a SzoESE csapatának, a helyzetet nehezítette, hogy a Kandó SC ellen tartalékos összeállításban kényszerültek pályára lépni. Nem okozott meglepetést, hogy kiegyenlített első negyedet láthatott a közönség. Egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kialakítani, leginkább a védekezések domináltak ebben a periódusban.

Aztán a folytatásban már a szombathelyi kosarasok elképzelése szerint alakult a találkozó. A második negyed derekán egy 10:0-ás rohammal megnyugtató előnyre tett már szert a SzoESE. Főként Vicze játszott nagy kedvvel, de a társak is hozzátették a magukét. A nagyszünet után ismét kiegyenlítetté vált a játék, ugyanakkor arra a vendégek ügyeltek, hogy a különbség állandósuljon.

Az utolsó negyednek 16 pontos vasi előnnyel futottak a felek. Bár a Kandó SC még egy nagy harját megpróbált kezdeményezni, de a fáradtság miatt korán lőtték el a puskaport. Ezzel szemben a SzoESE játékosai türelmesen támadtak és rendre betaláltak, ráadásul a rájuk jellemző hatékony védekezéssel kitartottak a találkozó végéig. Megérdemelt vendég siker született a derbin.

Óbudai Egyetem Kandó SC – Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület 64:86 (17:20, 14:30, 18:16, 15:20)

SzoESE: Kiss M. 13/9, Németh B. 15, Érsek 12/6, Gyánó 2, Vicze 30/9.
Csere: Nárai 9/3, Novák 5/3, Gundinger -, Frisnyák -.
Vezetőedző: Kéri Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!