Az őszi visszafogott szereplés után valósággal megtáltosodott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai. A felsőházi rájátszásba igyekvő vasi klub a TFSE ellen is szeretett volna győzelmet aratni. A MEFOB 15. fordulójának párharcában Kéri Péter együttese számított esélyesnek, de nem ígérkezett könnyűnek ez a derbi. Ezt az első félidő pedig be is bizonyította.

Bár az első pontokat Takács és Kiss révén a házigazda szerezte, a TFSE felvette a ritmust. A vendégek jól céloztak távolról és közelrőlis, így a vezetést is átvették. Tették ezt átmenetileg, mert a hazaiak csapatkapitánya, Vicze is elkapta a fonalat és pontjaival fordított a SzoESE. A folytatásban viszont már a védekezések közti keménység döntött.

Egyik csapat sem célzott jól, ami a deffenzív játék elismerése volt, másrészt sokkal kapkodóbbak voltak az akciók és sokszor kidolgozatlan szituációkból dobtak a játékosok. A nagyszünetig viszont sikerrel őrizte előnyét a SzoESE, a pihenő pedig a játékuknak is jót tett. A folytatásban ugyanis magasabb sebeségi fokozatra kapcsolt a Kéri-legénység és növelni tudták a felek közti szakadékot.

A vendégek mestere még egy időkéréssel átmenetileg meg tudta akasztani a SzoESE szekerét, de sikerült újra Vicze vezérletével átvenni az irányítást. Az utolsó negyedben pedig már a cserejátékosok is hozzátették a magukét és csak egyetlen kérdés volt, hogy hány ponttal sikerül megnyerni a találkozót a szombathelyi együttesnek?!

SzoESE – TFSE 85-63 (21-15, 15-17, 28-18, 21-13)

SzoESE: Kiss M. 8/3, Horváth Cs. 6, Vicze K. 25/9, Érsek 17/9, Takács Zs. 12.
Csere: Németh B. 9, Schöll R. 8/3, Novák M. -, Nárai G. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A TFSE legeredményesebb játékosai: Herló 16/9, Lepsik 15/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!