Év eleji pihenő után az Agrobio Classic Kick-box és Box Club versenyzői ismét visszatértek az edzőterembe és belevágtak az alapozás időszakába, hogy időben fel tudjanak készülni az idei WAKO kick-box hazai-, és nemzetközi erőpróbáira. A sportolók Mayer Gábor klubelnök, vezetőedző irányításával hangoltak az első komolyabb versenyre a horvátországi Európa Kupára.

Az erőfelmérőnek Karlovac adott otthont, amelyre 32 ország, 215 sportegyesületéből 1422 sportoló 2217 nevezést adott le. Minden korosztály a sportág valamennyi szabályrendszerében egymásnak feszült. A komoly tervekkel érkező Holczmüller Bence felnőttek mezőnyében nem vallott szégyent, kiváló versenyzéssel a -84kg light-contact és kick-light szabályrendszerben is a harmadik helyen végzett.

Bedi Miklós elsőéves juniorként érkezett Horvátországba. A -63kg pointfighting szabályrendszerben két mérkőzést megnyert. Ebben a súlycsoportban, korosztályban és szabályrendszerben 46 versenyző indult. Sajnos a legjobb nyolc közé most nem tudta beverekedni magát. Az éremeső viszont itt nem állt meg, hiszen már a Szlovák Open Kick-box versenyen is részt vettek azóta az Agrobiós sportolók.

Erre a nyílt bajnokságra 66 egyesület sportolói álltak a tatamira illetve szálltak ringbe. A Slovak Openre 531 nevezés történt, ami jól mutatja, mennyire várták már a szakág képviselői az erőfelmérőket.

– Holczmüller Bence felnőtt versenyzőként -84kg light-contact szabályrendszerben aranyérmes lett és kick-light szabályrendszerben 3. helyen végzett. Bence öt mérkőzést játszott. Kick-light szabályrendszerben egy győzelem kellett a bronzéremhez. A döntőbe jutás viszont durva bírói hiba miatt nem sikerülhetett. Light-contact szabályrendszerben Bence mindhárom mérkőzése TKO-val ért véget, ami azt tükrözi, hogy Bence mennyire kiemelkedett a mezőnyből. Nagyon jó formában van, ami jó előjel az Austrian Classic nemzetközi kick-box verseny előtt – nyilatkozta Mayer Gábor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!