Izgalmas mérkőzéssel folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 23. fordulója. Az Egis Körmend és a DEAC együttese is hasonló utat járt be az elmúlt hetek, hónapok során. Mindkét gárda képes volt nagy győzelmek elérésére, ugyanakkor meglepő és nem számított vereségre is. Épp ezért nagyon fontos volt a csapatok számára a szombat esti összecsapás.

A felsőházi rájátszáshoz a hátralévő mérkőzések ugyanis kulcsfontosságúak. Nagy volt a fogadkozás hazai oldalon és a szurkolóknak nem is kellett csalódniuk a kezdést követően. Ezúttal nagy összehangban játszott a Chambers-Mitchell hátvédpáros, amely előkészítésben és befejezésben is kimagaslót nyújtott. A hajdúságiak az első negyedben próbáltak fogást találni ellenfelükön.

Talán a véletlen műve, de a korábbi ex-körmendi Mócsán triplái ültek leginkább. Ezzel tudta a lépést tartani a DEAC, de 10 percnyi játék után már épp egy tizes volt a csapatok között. Kitartott a lendület a folytatásra is, pontosan céloztak a körmendi kosarasok, ugyanakkor a vendégek extra pillanatokban találtak be a hárompontos vonalon túlról, ezzel tartotta a lépést a hajdúsági alakulat.

A nagyszünetet követően is nagy csata zajlott a pályán, valamennyi labdáért meg kellett küzdeniük a játékosoknak és egyre nehezebb volt tiszta dobóhelyzetet kialakítani. A fontos pillanatokban Mitchell vette hátára a Körmend együttesét, amely őrizte előnyét. A vendégek pedig mindent megtettek, hogy sikerüljön befogni a jó dobóformát kifogó vasi alakulatot.

Az utolsó felvonásnak kilenc pontos hazai előnnyel futottak neki a csapatok és a záró negyed sem hazudtolta meg a találkozó eddigi menetét. A DEAC folyamatosan próbált megújulni és nagy rohamozásba kezdett. Hiába, mert ezen az estén minden csapatrészben kiváló teljesítményt nyújtott a Körmend, amely megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Egis Körmend – DEAC 89-79 (24-14, 19-23, 26-23, 20-19)

Körmend: Chambers 15, Mitchell 22/3, Edwards 11/3, Durázi 5, Omenaka 15.
Csere: Ferencz -, Cakarun 7, Adams 12/6, Takács 2, Doktor -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!