Gyere velünk, Csináld velünk! – szólt egykori vezényszóként a szombathelyi gyerekeknek a felhívás, amely a sportos mozgást és a csapatmunkát volt hivatott népszerűsíteni. Hogy mennyire sikeres kezdeményezés volt, nagyon jól mutatja, hogy három évtized során országos versennyé vált. A Játékos Sportvetélkedő hazánk valamennyi iskolának ad lehetőséget arra, hogy összemérjék tudásukat.

A selejtezőket és elődöntőket követően a legutóbbi hétvégén Egerben tartották meg a finálét. Nyolc csapat vett részt a döntőben, ott volt az indulók között a címvédő Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium Tagintézménye. Kihívó oldalon pedig a többszörös dobogós és korábbi aranyérmes Derkovits Gyula Általános Iskola, amely magabiztos sikerrel jutott a fináléig.

A kilenc futamos erőpróbán már az elején látszott, hogy valamennyi csapat tudatosan készült az erőpróbára. Sokszor csak néhány másodpercen múlt a győzelem egy játék során. Ráadásul egyetlen hiba komoly veszteséget is jelentett a pontverseny során. A szombathelyi gyerekek alaposan kitettek magukért, akik az utolsó pillanatig versenyben voltak a bajnoki címért.

Hogy mennyire szoros volt a végjáték jól mutatja, hogy a második és a negyedik helyezett iskola között csak négy pont volt a különbség. Végül nem történt trónfosztás, így már zsinórban harmadik alkalommal végzett az élen a törökbálinti csapat. Második helyre viszont a Derkovits iskolások értek be, akik ismét bizonyították, hogy az ország egyik legjobb sulija épp a vasi vármegyeszékhelyen van.

Országos Játékos Sportvetélkedő
EGER – döntő

Végeredmény:
1. Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium Tagintézménye
2. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola
3. Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium
4. Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola
5. Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola
6. Györgyi Dénes Általános Iskola
7. Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
8. Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!