Az idei szezonban remekeltek a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Szabó László tanítványai jól kezdték a bajnokságot és ennek eredményeként a tabella harmadik helyét sikerült megszerezni. A Győr elleni papírforma vereség után, hasonlóan nehéz küldetés várt a vasi lányokra, akik ezúttal a TFSE dolgát próbálták megnehezíteni. Sajnos erre sokáig nem volt reális lehetőségük.

A feldobás után azonnal egymásnak estek a csapatok. Az első percekben még úgy tűnt, hogy sikerülhet a vendégeknek felvenni a ritmust, de csak átmenetileg tudták megvalósítani elképzeléseiket. A TFSE játékosai ugyanis rendkívül agilisan védekeztek, kevés lehetőséget hagyták a szombathelyieknek a tiszta dobasokra. Ráadásul a támadásokban is kitartott a precizitásuk, így gyorsan növelték a különbséget is.

A második negyedre el is dőlt a találkozó sorsa, hiszen a vendégek nem tudták megújulni és a dobások hatékonysága is messze elmaradt a vártaktól. A TFSE pedig könnyedén érvényesítette magassági és fizikális fölényét, ami tovább melyitette a felek közti szakadékot. A nagyszünet sem törte meg a hazaiak lendületét és lelkesedését, ezzel szemben a vendégek hitehagyottá váltak és csak nagy nehezen sikerült pontokat szerezniük.

Az utolsó felvonásra már csak az volt a kérdés, hogy a hazaiak megállnak-e 100 dobott pont alatt vagy sem, illetve mekkora különbséggel nyeri a találkozót a bajnoki címre legnagyobb esélyes TFSE. A vereség ellenére továbbra is rájátszást érő helyen áll a SzoESE, amelyre március 27-én a Soproni SMAFC ellen zárul az alapszakasz. Ennek eredményétől függ az is, hogy a keresztbe játszást mely csapattal vívja Szabó László együttese.

TFSE – SzoESE 105-30 (32-10, 24-8, 25-10, 24-2)

SzoESE: Preisinger 3/3, Mezősi 3, Püspöki 5/3, Balogh 12, Plózer 4.
Csere: Hegyi 2, Horváth 1, Kardos -, Nemény -, Farkas -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!