Vérbeli rangadó várt az Egis Körmend csapatára, amely a DEAC felett aratott sikerével alapozta meg a hangulatot a Szolnoki Olajbányász elleni összecsapásra. A vasi gárda mindenképpen szeretné megőrizni helyét a legjobb nyolc között, míg az alföldi riválisa a Falcóval szembeni lépéshátrányát csökkentette volna egy idegenben aratott értékes győzelmével.

Omenaka kosara adta meg a találkozó alaphangját, szinte felrobbant a csarnok a center közeli dupláját követően. A vendégek viszont azonnal fordítottak és Lukács valamint Barnes tripláival már a tíz pontos előnyt ostromolta a Szolnok. Cakarun is elkapta a fonalat és a negyed harjárának kezdetén egyenlített a Körmend. A vezetést viszont nem engedte át a Tisza-parti alakulat, egészen az utolsó támadásig.

Subotic kosaraira Chambers válaszolt a legfontosabb pillanatban. A második negyedben felváltva estek a pontok. Ebben a periódusban viszont nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre a csapatok. Nehezen jutottak tiszta dobóhelyzetig és akkor sem mindig sikerült betalálni a játékosoknak. A szünet előtt megrázta magát a Szolnok és ezzel minimális előnyre tettek szert.

Hiába próbált ritmust váltani a házigazda a folytatásban, nem sikerült fordítani. Ráadásul hadilábon álltak a körmendi játékosok a triplák értékesítésével is. A lepattanókból könnyen és gyorsan leindította ellenfelét a Szolnok, amely növelni tudta addigi minimális előnyét.

Időt kért és folyamatosan rotálta játékosait Kocsis Tamás vezetőedző, de nem sikerült újult erőre kapnia a házigazdának. Ezúttal a gyenge mezőnyszázalékának köszönhetően csak a lépést tudta tartani a bajnoki címre pályázó Szolnok ellen. Ugyanakkor dicséret illeti a játékosokat, hogy a végsőkig próbáltak fogást találni ellenfelükön, de  ez csak ennyire volt elegendő.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 81-93 (24-23, 11-15, 20-27, 26-28)

Körmend: Mitchell 11/3, Chambers 21, Edwards 14/3, Durázi 10/3, Omenaka 4.
Csere: Cakarun 15, Takács 4/3, Ferencz 2, Adams -, Doktor -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!