Szombat este a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen lép pályára a bajnoki címvédő és listavezető szombathelyi csapat. A szegediek a szezon eddig eltelt részében 6 győzelmet és 17 vereséget könyveltek el. Hazai pályán 3 győzelem és 8 vereség áll a Tisza-partiak neve mellett. Vendégcsapatként 3 alkalommal győztesként és 9 ízben pedig vesztesként hagyták el a parkettet.

Lepattanózásban jól szerepelnek a szegediek, mérkőzésenként 33,4-et átlagolnak, ezzel pedig a liga harmadik legjobbjai. Legjobbjuk Desmond ‘Desi” Washington, aki meccsenként közel 36 játékperc alatt csaknem 20 pontot és 7 asszisztot átlagol.

A Falco magabiztosan vezeti az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság tabelláját, a legutóbbi 8 szegedi meccsből 6 alkalommal győztesen utaztak haza Perl Zoltánék.

A sárga-feketék mestere, Milos Konakov szerint egész meccsen koncentrálni kell az újabb győzelemhez.

– A Szeged változtatott ősz óta, új edzőjük és 2 új játékos is érkezett a Tisza partjára. Egyénileg jó játékosok alkotják a Szedeákot, ezért 40 percen keresztül figyelnünk kell majd. El kell vennünk a könnyű pontjaikat – fogalmazott a Falco vezetőedzője.

A Szedeák-Falco meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!