A mecsekaljai együttes a harmadik helyen áll a bajnokságban, s így a Pécsi MFC a szezon egyik meglepetéscsapata. A mecsekaljaiak ősszel sokáig feljutó helyen álltak, az őszi szezont is még a második pozícióban zárták. Jelenleg 47 ponttal a harmadikok a tabellán – 11 egységgel lemaradva a második diósgyőriektől.

A haladas.hu meccselőzeteséből az is kiderül, hogy 27 bajnokin viszonylag kevés, 29 gólt szereztek a pécsiek, viszont csak 21-et kaptak. A piros-feketéket nyár óta – Vas László helyett – az egykori csatár, Weitner Ádám irányítja.

A pécsiek tavaszi hét bajnokijukon két győzelmet és döntetlent és három vereséget gyűjtöttek be. Legutóbb úgy kaptak ki odahaza az ETO-tól, hogy a 13. perctől emberelőnyben futballoztak. A pécsiek keretében egy korábbi Haladás-játékost találunk, Tóth-Gábor Kristóf kilenc góljával vezeti a piros-feketék házi góllövőlistáját. A középpályán az első osztályt is megjárt Kesztyűs Barna meghatározó futballista, de hátul Danilo Pejovic is szerepelt néhány alkalommal az NB I-ben, miként a kapus Helesfay Donát is.

Ősszel a Pécs Kesztyűs Barnabás büntetőjével 1-0-ra nyert a Mecsekalján – az volt Michal Hipp első bajnokija a Haladás kispadján.

A Hali mestere szerint védekezésben és támadásban is erős az ellenfél. A szombathelyi vezetőedző nyilatkozata is a haladas.hu-n jelent meg.

A Haladás – Pécs meccset a Rohonci útról ÉLŐben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!