Mucsi Péter vezetőedzőnek nem lehetett oka a panaszra, hiszen bár az alapszakasz során sérülések és betegségek rendszeresen tizedelték csapatának keretét, kiváló játékkal a második helyet szerezték meg az NB II. nyugati csoportjában. A rájátszást így pontelőnnyel kezdte meg a Győrrel és a Tatabányával szemben. A playoff nyitányaként rendkívül nehéz mérkőzés várt a vasi lányokra.

A Kispest feljutása szinte borítékolható, de az ezüstéremre a szombathelyiek mellett a TRSE is pályázik. Nagy volt a fogadkozás mindkét oldalon a kezdő sípszót megelőzően és nagy izgalmakat ígért ez a párharc. A sportkomplexum lelátóján szép számmal foglaltak helyet szurkolók és érkeztek szimpatizánsok Tatabányáról is. A hangulatra nem is lehetett panasza a főszereplőknek.

A játékra és az eredményességre sem a szombathelyi szurkolóknak, akik vastapssal jutalmazták az első perceket. Zoltán Annáék ugyanis nagyon jól kapták el a mérkőzés fonalát. 3-0 után sem engedtek ki és úgy tűnt, könnyedén nyerhet a Haladás. Aztán a játékrész derekán jött egy vendég időkérés, majd csere és Sínai Tímea vezérletével előbb egyenlített, majd fordítani tudott a TRSE.

A szettelőny birtokában már felszabadultabban játszott a Tatabánya, Mucsi Péter rotálta rendesen tanítványait, de nem sikerült kizökkenteni az ellenfelet. Ráadásul kulcspillanatokban rossz nyitással vagy könnyű labdák elrontásával tört meg a vasi lendület. Izgalmas labdamenetek után, közel egy órányi játékkal 2-0-ás vendég előnnyel futottal az utolsó szettnek a csapatok.

Bár a Haladás ezúttal is szorongatni tudta ellenfelét, de a kritikus pillanatokból a TRSE játékosai jöttek ki jobban. A mezőnybeli játékban egyenrangú partnerek voltak a csapatok, de a tatabányai lányok pontosabb befejezésének eredményeként 3-0-ás győzelmet aratott. Vasárnap ismét nehéz percek várnak a Haladás játékosaira, akik Kispestre látogatnak majd.

Szombathelyi MÁV Haladás – TRSE 0-3 (21, 18, 19)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Marton G., Mátyás L., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Fatér V.
Csere: Héjj L., Péter E., Rudolf L., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!