Két együttes is érdekelt a női másodosztályú röplabda-bajnokságban. Míg a Szombathelyi MÁV Haladás a felsőházban, addig a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az alsóházban kezdte meg a rájátszást. A legutóbbi hétvége viszont nem sikerült a vasi csapatoknak, akik szettet sem tudtak nyerni aktuális ellenfelükkel szemben. A SzoESE ezúttal idegenben lépett pályára.

Már a hosszú út és a tartalékos összeállítás sem ígért sok jót, hiszen Kiss Laura játékát nélkülöznie kellett Bodzer Attila vezetőedzőnek. Így egyetlen cserejátékossal és egy liberóval számolhatott a vendégek mestere. A kezdés egész jól sikerült, bár kisebb megingásai voltak a szombathelyi lányoknak, tudták a lépést tartani a fővárosi Emericus SE csapatával.

A játszma hajrájában viszont a házigazda elképzelései valósultak meg és pontos ütéseikkel bezsebelték az első szettet. Nem vesztette kedvét a SzoESE a folytatásra sem, a következő felvonásban alaposan megdolgozott minden pontért, jó és hatékony játékkal lepték meg ellenfelüket. Még a hazai időkérés és a folyamatos cserék sem zökkentették ki a vasi lányokat.

A játszma végére viszont elég volt egy kisebb kihagyás, amit azonnal büntettek a vendéglátók. Hiába állt közel az egyenlítéshez a SzoESE, elvesztették a második szettet is. A következő játszma során pedig már a fáradtság is felütötte fejét a vendégeknél, így 3-0-ás vereséggel térhettek haza a Budapesten megrendezett alsóházi rájátszás újabb játéknapjáról.

Emericus SE – SzoESE 3-0 (16, 22, 10)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Horváth K., Trasca Dzs., Szalai Cs., Nagy D.
Libero: Tauker S.
Csere: Imre Z.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!