Hogy mennyire töretlen a népszerűsége a kocsmasportok királyaként teret hódító dartsnak jól mutatja, hogy mára nemcsak a PDC világbajnokságot tűrik rendszeresen műsorra a sporttévék, hanem eredményességben is folyamatos a fejlődése a magyar csapatnak. Az ifjúsági korosztályra pedig úgy fest, hogy hosszabb távon is építhet a válogatott, amely a legutóbbi hétvégén Ausztiában aratott fényes sikert.

A kontinens legjobb fiatal versenyzői ragadtak nyilat az International Youth Challenge Austria 2023-as elnevezésű erőpróbán. Borbély András korábban kettős igazolású versenyzőként játszott a Szombathelyi Darts Clus Sportegyesület színeiben, míg Csóka Dániel jelenleg is tagja a vasi klubnak. Mindkét fiatal dartsjátékos kiváló teljesítménnyel rukkolt ki az osztrák fővárosban.

Ennek eredményeként pedig története során először a magyar ifjúsági válogatott csapatként az első helyen fejezte be a küzdelmeket. Egyéniben sem maradtak fényes siker nélkül a fiatalok, hiszen Turai Krisztina a lányoknál, míg Borbély András a fiúk mezőnyében végzett az előkelő harmadik pozícióban. A magyar delegáció tagja volt még Kurucz Tamás, az SZDCSE titkára is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!