A legutóbbi fordulóban elszenvedett vereség dacára is kiváló formában van a 2023-as tavaszi idényében a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület fiú kosárlabda csapata. Kéri Péter együttese ugyanis a gyenge szezonkezdet óta védekezésben és támadásban is sokat fejlődött és már karnyújtásnyira van a rájátszást érő helyek, ami az alapszakasz végéhez közeledve több, mint bíztató.

A Veszprém szerényebb erőt képvisel a mezőnyben, így a vendégek mestere is alaposan megkeverte a kártyáit és szokatlan összeállításban küldte pályára tanítványait. A lehetőséggel viszont jól éltek a kosarasok, akik leginkább védekezés terén nyújtottak kimagasló teljesítményt. A negyed végére aztán a támadó oldalon is sikerült megugrani az önmaguk által felállított lécet.

A folytatásban pedig remekelt a SzoESE, rendkívül okos játékkal rukkoltak ki. Nem kapkodtak a támadások építésénél és csak a biztosnak tűnő dobásokat vállalták el. Ennek köszönhetően állandósult a tíz pont feletti vendég vezetés. A nagyszünet újult lendületet adott a szombathelyi fiúknak, akik rátettek még egy lapáttal a támadások hatékonyságát tekintve. Az is belefért, hogy a triplavonal mögül ezúttal kevésbé ültek a dobások.

A kemény és határozott védekezését sem adta alább a SzoESE, még az utolsó negyed során sem. Egyetlen etapban sem engedélyezett a házigazdának 14 pontnál többet, ami szintén dicséretre méltó. Ennek köszönhetően kiütéses győzelmet aratott a vasi alakulat és a 13 lejátszott mérkőzés után a negyedik – rájátszást érő – helyen áll.

VESC – SzoESE 46-91 (10-21, 14-17, 12-37, 10-16)

SzoESE: Frisnyák D. 16, Gundinger S. 18/6, Németh M. 8, Schöll R. 11/3, Nárai G. 10.
Csere: Kiss B. 11/9, Brindza T. 9/3, Várkony K. 6/3, Gyánó K. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Veszprém legeredményesebb játékosa: Slavóczki B. 16.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!