Nehéz mérkőzés várt a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó együttesre, amely a Puskás Akadémia otthonába látogatott. A felcsúti csapat a Magyar Kupa döntőbe jutott, miután legyőzte a Ferencváros gárdáját, így joggal szívta fel magát a hétvégi rangadóra. A 15. fordulóban megrendezett találkozót a sporttelevízió is közvetítette.

A házigazda kezdte sokkal jobban az összecsapást, azonnal nekiesett ellenfelének a PAFC. A labdatartás mellett a támadások építésére helyezték a hangsúlyt Diószegiék. Schildkraut kisebb védései mellett Gődér gólvonalról történő tisztázása intő jel volt a szombathelyieknek, hogy érik a hazai gól. Az első félóra végén pedig egy sarokrúgást követően Szemán-Tóth megszerezte a vezetést.

Ezután viszont aktivizálta magát a Viktória támadósora, Pintér és Csáki veszélyeztette Dannback kapuját. Az utolsó percekre már kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a közönség, de az eredmény nem változott. A térfélcsere után ismét a PAFC kapcsolt nagyobb sebességre, próbálták minél előbb döntésre vinni a találkozót. Schildkraut azonban jól védett és a hátvédek is jól takarítottak.

A vendégek játéka feljavult a második félidőre – főként a cserék beállását követően – néhány helyzetet is kidolgoztak. A legközelebb Nagypál járt a gólszerzéshez, löketét Dannback hárította bravúrral. Bár a PAFC több akciót dolgozott ki, jól zárt a vasi védelem. Ugyanakkor nem sikerült bevenni a felcsúti kaput, így nem tudott pontot menteni a Haladás-Viktória FC.

Puskás Akadémia FC – Haladás-Viktória FC 1-0 (1-0)

Viktória: Schildkraut F. – Németh A., Horti B. (Nagy D.), Gődér B., Csáki E. – Kránicz V., Kovács V. (Urbán V.), Varró V., Pintér T. – A. Vladulescu, Kiss-Lantos H.
Vezetőedző: Markó Edina.

Gólszerző: Szemán-Tóth (29′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!