Oda-vissza rendszerben játszanak egymással azok a csapatok, amelyek bejutottak a férfi futsal Magyar Kupa 4. fordulójába. Valamennyi érintett klub ezzel karnyújtásnyira van a Final Fourtól, de ehhez két sikerrel megvívandó találkozóra lesz szükségük. A bajnokságban kiválóan menetelő korábbi kupagyőztes és címvédő Haladás VSE csapatára is igaz ez a megállapítás.

A szombathelyiek realtív könnyű ellenfelekkel mérte össze tudását, de sem a Tihany, sem az Újpest FC-220Volt nem tudta megnehezíteni a vasi zöld-fehérek dolgát. A Balaton-partiakat 8-1-re, míg a fővárosi gárdát 7-1 arányban győzték le Juanra Calvo tanítványai. Szerda este pedig már a legjobb nyolc között bizonyíthatnak, ráadásul ismerős ellenféllel kerülnek szembe.

Az Aramis SE ellenfeleként sok csatát vívott meg a vasi gárda, legutóbbi derbijüket éppen két napja, hétfő este a Haladás Sportkomplexumban rendezték. Akkor Henrique Diniz duplájával 4-1-re nyert a szombathelyi csapat, amely a bajnokság alapszakaszában is legyőzte a budaörsieket. Ebből messzemenő következtetéseket viszont nem szabad leszűrni.

Egyrészt a Magyar Kupában sokkal könnyebb egy-egy mérkőzésre felszívnia magát a papíron gyengébb ellenfélnek és az Aramis SE keretében sok rutinos futsalos található. A negyeddöntő párosításának első mérkőzését a budaörsi csarnokban rendezik meg szerda este, majd április 6-án a vasi vármegyeszékhelyen derül ki, melyik együttes lesz a Final Four résztvevője?!

Aramis SE – Haladás VSE
2023. április 29. – 20:30
Budaörs, Aramis SE futsal csarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!