Most, vagy soha! – ezzel a szlogennel indulhattak a pályára az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttes játékosai. Minden tekintetben győzelmi kényszer volt a Rába-parti csapat vállán, amely az utolsó alapszakasz mérkőzésén bizonyíthatta be a legjobb nyolc közötti helyét. Az Atomerőmű elleni derbit telt ház előtt rendezték meg.

A feldobás után két ideges csapatot láthatott a közönség, nagy kérdés volt, hogy melyik oldal lesz nyugodtabb és kapja el a fonalat. A szurkolók támogatását élvező körmendi gárda szekere indult meg előbb Chambers tempóival, majd Ferencz triplájával. A paksi különítmény rendkívül lassan építette támadásait és nagyon rossz százalékban értékesítette dobásait. Ez dicséret a másik oldalra nézve, akik védekezésben nyújtottak kiemelkedőt.

Ugyanakkor ez a lelkesedés kitartott a támadóoldalon is, mert a második negyed kezdetén 60% feletti volt a hazaiak dobószázaléka. Nem véletlen, hogy a vendégek mestere időkéréssel és cserékkel próbált újult lendületet biztosítani. Ez a folytatásban átmenetileg sikeres vállalkozásnak bizonyult, hiszen az Atomerőmű elkezdte ledolgozni a tetemesnek tűnő hátrányát.

Ekkor már bemelegedett a kispadról érkező Adams-Edwars-Takács trió is, akik újfent növelni tudták a különbséget. A nagyszünetben 48-27 állt az eredményjelzőn és a szurkolók reménykedtek benne, hogy hasonlóan folytatódik a találkozó. Ehhez viszont a paksi játékosoknak is volt pár szava és a harmadik negyedben szép fokozatosan, tudatos játékkal faragta hátrányát az ASE.

Jött is a menetrendszerű időkérés hazai részről, de hiába, mert gödörbe került a körmendi együttes. Edwin extrájával már lőtávolon belülre került az Atomerőmű az utolsó játékrész re. A küzdelmes mérkőzés hajrájában Omenaka valamint Mitchell pontjaival sikerült megőriznie előnyét a Körmendnek, amely győzelmével biztosította helyét a legjobb nyolc között…

Egis Körmend – Atomerőmű SE 82-74 (28-12, 20-15, 15-27, 19-20)

Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 18/6, Ferencz Cs. 9/6, Durázi K. 2, Omenaka 13.
Csere: Edwards 9/3, Cakarun 8, Adams 7/3, Takács K. 3/3, Doktor P. -, Kiss M. -, Herczeg -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!