AVUS – Neptun VSC 18-6 (4-0, 7-2, 5-1, 2-3)

Férfi vízilabda OB I/B-s bajnoki mérkőzés – AVUS-aréna, Szombathely 100 néző

A szombathelyi gólokat Kertész Bence (4), Makarenko Balázs (3), Hajmási András, Sági Benjámin, Németh Bódog Péter 2-2), Csaba Márton, Makrai Kornél, Kovács Kevin, Mercs Árpád Hunor és Berényi Barna Ádám (1-1) szerezték.

Az 1. negyed első felében látott gólcsendet követően 3 perc alatt 4 gólt lőttünk: Makrai, Sági és Makarenko akcióból, Hajmási pedig 5 méteresből volt eredményes, 4-0.

A 2. negyedben hamar felzárkóztak 4-2-re, majd egymás után 7 gólt lőttek a szombathelyi pólósok: akcióból Kertész háromszor, Csaba és Hajmási egyszer-egyszer, valamint Németh és Kertész emberelőnyből is eredményes tudott lenni, 11-2.

A 3. negyedet Mercs és Makarenko emberelőnyből szerzett góljai nyitották, majd akcióból is betalált Makarenko mellett Németh és Berényi, 16-3.

A 4. negyedet megnyerték a vendégek, hiszen Kovács és Sági találataira hármat is lőttek a vendégek, a 18-6-os arányú győzelem teljesen megérdemelt és nem túlzó.

Zoufal Norbert, az AVUS edzője érdeklődésünkre elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után.

– Azt érzem, jól sikerült ez a meccs. Az eredmény és a mutatott játék is rendben volt. Elégedett vagyok, hiszen elől és hátul is jól sikerültek a begyakorolt mozzanatok. A bajnokság alapszakaszában még 3 rangadó vár ránk, erre készülünk, de előtte pihenünk egyet és locsolkodás után rákészülünk az ASI elleni rangadóra – fogalmazott a szombathelyiek mestere.

Az OB I/B állása: 1. DVSE-Master Good 66, 2. Invictus 55, 3. ASI-DSE 53, 4. Ceglédi VSE 47, 5. AVUS 45, 6. VIWA OSC 44…12. Neptun VSC 15…14. Kecskeméti VE 0 pont.

Az AVUS a bajnokság 24. fordulójában a dobogós ASI-DSE ellen száll medencébe. A szombathelyieknek április 15-én, szombaton 10 órától lehet majd újra szurkolni. Hajrá AVUS!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!