Meglehetősen eseménydúsak voltak az elmúlt napok a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázói számára. Mint ismert a MEFOB alapszakaszának hajrája során a vasi gárda legyőzte hazai pályán a listavezető Közgáz csapatát és győzelmével fellépett a tabella negyedik – már továbbjutást érő – helyre. Ráadásul riválisaival szemben kevesebb találkozót is játszottak Kéri Péter tanítványai.

Ugyanakkor az elmaradt mérkőzéseket időre kellett pótolni, hiszen a rájátszás kezdetére ezeket a derbiket le kellett játszani. Ennek köszönhetően két nap alatt második tétmérkőzését pipálta ki a SzoESE. Hazai pályán a Ludovika Sportegyesület ellen a kötelezőt kellett hoznia a szombathelyieknek és ez az sorozatterhelés miatt plusz terhet rakott Viczéék vállára.

Ez azonban nem látszott meg a vasi csapat produkcióján, hiszen már a feldobás után kemény védekezésből indított támadásokkal operáltak. Igaz, az első percekben még tudta a vendég alakulat tartani a lépést a SzoESE-vel. Aztán a második negyedtől még hatékonyabb volt a hazai védekezés, az ellenfél palánkjára pedig többször, tiszta helyzetből tüzeltek a vasi kosarasok.

A hatékonyságra sem lehetett panasza a nézőknek, hiszen közelről és távolról is ültek a dobások, így a harmadik negyed derekától már csak az volt kérdés, hogy mikor éri el a szombathelyi csapat a 100 dobott pontot?! Erre egészen a találkozó hajrájáig kellett várni, de megérte, mert összességében ezen az estén majdnem kétszer annyit egységet jegyzett a SzoESE, mint riválisa.

SzoESE – Ludovika SE 104-53 (28-24, 29-13, 27-6, 20-10)

SzoESE: Horváth Cs. 27/6, Kiss M. 17/9, Frisnyák D. 9, Nárai G. 9/3, Gyánó K. 7/3.
Csere: Németh M. 11/6, Vicze K. 9, Brindza T. 8/6, Várkony K. 7/3.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Ludovika SE legeredményesebb játékosa: Buka 23/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!