TENISZ CSAPATBAJNOKSÁG – SZOMBATHELY

HELYSZÍN: KÉSMÁRK U,-I SAVARIA TENISZ-CENTRUM

Bajnokság kezdete:2023. április

Tervezett játéknapok: péntek, esetleg hétvége

A rendezvény kiírója: Szombathely MJV. Sport,-és Ifjúsági Iroda

Kiírás célja: lehetőséget biztosítani Szombathely város teniszt kedvelő (-és űző) baráti társaságok, cégek, intézmények közönségének egy bajnoki szisztéma szerinti megmérettetésre, ezáltal elősegíteni a sportbaráti kapcsolatok kibővítését, valamint a szabadidő hasznos eltöltését.

Jelentkezni lehet mindazon játékosoknak és csapatoknak, akik a korosztályos feltételeknek, valamint a kiírásban feltételként szabott elvárásoknak megfelelnek.

A részvétel feltételei:

A csapat tenisz-bajnokságot három korcsoportban írjuk ki:

– férfi „NYÍLT” csapat kategória – ez nem tartalmaz sem kor, sem amatőr kritériumot,

– férfi amatőr csapat kategória, itt az amatőr státusznak kell megfelelniük a jelentkezőknek, korhatár nélkül

– férfi amatőr, ezenfelül 50 évet betöltött játékosoknak ad lehetőséget.

Amatőrnek azt tekintjük ez esetben, aki a Magyar (vagy bármely külföldi)Tenisz Szövetségnél nincs nyilvántartva, regisztrálva, más bajnokságokban nem szerepel. Javasolt csapatlétszám: minimum három fő, maximum hat fő.

A csapatmérkőzések során (kategórián belül körmérkőzések) 2 szingli és egy páros meccsre kerül sor. A csapatokon belüli erősorrendet a csapatkapitány határozza meg, a jelentkezési lapon “erősorrendben” kell feltüntetni a játékosokat a névsorban.

A mérkőzések két nyert játszmáig tartanak, egy-egyes szettaránynál champion tiebreak dönt. (min.10 nyert pont, két különbség)

Továbbra is a „jól bevált módszer” szerint 40-40 állásnál (szingliben is) egy labda dönt a pont sorsáról, ebben az esetben a fogadó dönti el, hogy hová kéri a szervát.

Nevezési díj csapatonként 30.000,-Ft

Jelentkezési határidő. 2023.04.11.

Módja: e-mail([email protected]) vagy személyesen – csapatlista leadásával.

A csapatlista tartalmazza a csapat fantázianevét, a csapat tagjainak névsorát,(csapaton belüli erősorrenddel) születési évét, valamint, hogy melyik kategóriába neveznek, továbbá a számlázási címet is.

Lebonyolítás: a nevezéstől függően, de maximum 8-8 csapat nevezését tudjuk fogadni-a jelentkezések sorrendjében. Ezért is kérünk mindenkit, hogy mielőbb nevezzen-nehogy lemaradjon csapata a sorozatról.

A mérkőzések többségében a pénteki napokra lesznek kiírva.

DÍJAZÁS: díjazzuk kategóriánként az 1.,2.,3.helyezett csapatokat

Palotai Zoltán főszervezőtől megtudtuk, hogy a résztvevőknek a jelentkezéskor ki kell jelenteni (tudomásul veszik), hogy a saját felelősségükre vesznek részt az eseményen, semmiféle (személyes, egészségügyi vagy anyagi jellegű) kárért a rendező szervek felelősséget nem tudnak vállalni, ennélfogva a résztvevők ilyen irányú keresettel nem fordulnak a rendezők felé, valamint betartják a Savaria Tenisz-Centrum üzemeltetési, munka,-és tűzvédelmi előírásait, a Klub szabályzatait.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!