Hegedüs György 3 kilométeres gyaloglásban, míg Bodorkós-Horváth Kata 3 és 10 km gyaloglásban indult.

Hegedüs György először vett részt a versenyen, és a férfi 60 évesek mezőnyében 14. helyen ért célba. Bodorkós-Horváth Kata teljesítményét, felkészülését baleset és egy kéthetes  betegség hátráltatta. 

Kata idén már új korcsoportban, a nők W55 évesek mezőnyében versenyez. 3000 méteres gyaloglásban hozta a papírformát, a második helyen végzett a német Nicole Best mögött.  Míg a 10 km-en, országúton rajt-cél győzelmet aratva nyert és lett világbajnok.

– Nicole 4 éve ugyan ebben a stadionban világbajnok lett, én mögötte másodikként értem célba. Akkor is és most is az volt a német lány taktikája, hagyja hogy én vezessek, diktáljam az iramot, majd a táv 2/3 részénél nyit egy hosszú hajrát. Elment mellettem és végül megérdemelten az Ő nyakába akasztották idén is az aranyérmet – kezdte érdeklődésünkre beszámolóját a Szombathelyi Dobó SE gyaloglója. 

– Közben a másik német lány, Brönnecke Sigute is (Őt nem ismertem, vele még nem versenyeztem) begyorsított és megelőzött. Mindezt nem szabályos gyalogló technikával tette, így a vezetőbíró a cél előtt kizárta a versenyből. Én pedig megszereztem hetedik világbajnoki ezüstérmemet. Még hozzáteszem, hogy Nicole télen csak 3000 méteres gyaloglásra készül, más távokon nem indul, igy edzésein csak erre a számra összpontosít. Ez viszont azt is jelentette, hogy 10 km rajtjánál nem állt ott – fogalmazott Bodorkós-Horváth Kata. 

A világbajnoki arany megszerzésének körülményeit is megkérdeztük.

– Ezen a távon a másik német lány, a 3 km-en kiállított Sigute volt az esélyesebb, neki jobb volt az ideje, de ezek után nem tudtam mi lesz a taktikája. Végül is okosan döntött és inkább választott egy lassabb iramot és figyelt a technikájára, mintsem egy újabb kizárást kockáztasson. Én már a rajtnál élre álltam és folyamatosan növeltem előnyöm a német lány Brönnecke Sigute és a lengyel Morawcznska Jolanta előtt – számolt be az immár háromszoros világbajnok.

 

 

Domján Miklós korábbi kiváló gyalogló tanítványának győztes időeredménye 55 perc 44 másodperc volt. 

Kata rendkívül elégedetten, egy arany és egy ezüstéremmel a nyakában tért haza és rajtunk keresztül is mindenkinek köszöni a figyelmet, a szurkolást és a gratulációt, a kedves üzeneteket, valamint a felkészítést edzőjének és a türelmet a családjának.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!