Végletekig izgalmas mérkőzést rendeztek a fiú korosztályos kézilabda bajnokságban. Az U18-as másodosztályú pontvadászat 17. fordulójában a dobogóra pályázó Haladás VSE hazai pályán fogadta az aranyéremre leginkább esélyes Csepel csapatát. A játéknap előtt biztossá vált, amelyik alakulat nyer, nagy lépést tehet a végső célja felé.

Mátés István vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga, hiszen az U18-as keret zöme az U16-os bajnokságban is pályára lépett, így egy hét alatt harmadik tétmérkőzésére készült. Nagy kérdés volt, hogy mennyire bírja erővel a szombathelyi alakulat és érezte a közönség is, hogy elkél a segítség, így rengeteg néző látogatott ki a Csepel elleni összecsapásra a Haladás Sportkomplexumba.

Mindkét gárda nagyon kemény védekezéssel rukkolt ki, így az első gólra csak a második percben került sor. Majd ahogy fokozták a tempót a játékosok, úgy nyitották meg a gólcsapot is. Arra azonban ügyeltek a vezetőedzők, hogy egyik csapat se kerüljön nagyobb előnybe. Az első félidő hajrájára aztán megrázta magát a Haladás és máris jött a vendég kispadról az időkérés kártya.

Hiába, mert jól őrizte a 2-3 gólos vezetését a házigazda. A második félidőt a Csepel kezdte jobban, sikerült egyenlítenie is a vendégeknek, de ezután ismét a szombathelyiek pillanatai következtek. Nagyon jól keverte a paklit a hazaiak mestere, mindig akadt valaki, aki tovább tudta húzni a zöld-fehér klub szekerét.

Az utolsó negyedóra kezdetén egálról fordultak a csapatok.
Mátés Bence és Farkas László góljaival hatalmas hajrába kezdett a vasi alakulat. Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzést nyert meg a Haladás és lépett fel a dobogó alsó fokára. A Csepel DSE vereségével a második helyen maradt és 3 pontra hízott a listavezető Tempóval szembeni hátránya.

Haladás VSE U18 – Csepel DSE U18 31-29 (18-16)

Haladás: Simon O., Dömötör B., Czenki B. (kapusok) – Farkas L. 10/2, Mátés B. 8, Bene N. 4, Rákoczi A. 4, Horváth Zs. 2, Novák B. 1, Lajtai-Péntek S. 1, Nagy B. 1, Kuglics K., Nagy L., Ködös B., Csizmazia A.
Vezetőedző: Mátés István

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!