Már két évtizede meghatározó szerepet tölt be a városban és az országban az Energy Dance Team Táncsport Egyesület. Megannyi hazai és nemzetközi versenyen vettek részt az évek során, ráadásul mára egykori versenyzők segítik az új táncos növendékek képzését is. Ezúttal pedig a mozgás szerelmeseit csábítják egy közös flashmobra, amely több különlegességet is tartogat.

Ennek megvalósításában nyújt segítő kezet a Derkovits Városrészért Egyesület valamint az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. Az esemény részleteit a két érintett egyesület képviselője a szombathelyi Városházán megtartott sajtótájékozatón árulták el. A tavaszi programsorozat már a héten elkezdődik és április 28-a, a Tánc Világnapja koronázza meg.

Ekkor a Derkovits lakótelepen található óvodák és iskolák bevonásával közös táncra csábítják a mozgás szerelmeseit. Az egész napos rendezvény központja a Domus üzletház előtti tér, amelyre a család valamennyi tagját várják a szervezők. A szervezők ígérete szerint felejthetetlen élményben lesz mindenkinek része, amely egy látványos flashmobbal is színesíti a kínálatot.

Az Energy TSE célja, hogy a mozgást, a sportot és a táncot is népszerűsítse és lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat új oldalukról is. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a táncos rendezvény mellett többfajta kulturális esemény is színesíteni fogja az áprilist, így célszerű lesz nyitott szemmel járni a Derkovits lakótelepen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!