2021-ben vesztette életét Dr. Gál László, akinek neve egybeforrt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület valamint a Tanárképző Főiskola nevével. Oktatóként és sportvezetőként is a legmagasabb szinten képviselte a szakmát. Életmunkája előtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ egésznapos rendezvénnyel tisztelgett, amelynek ékköve a csarnokavató ünnepség volt.

Április 5-én kerekasztal beszélgetésekkel ismerkedhettek meg a hallgatók az egykori szombathelyi sportlegendákkal. Nemcsak a pályafutásukra, hanem emberi oldalukra is nagyobb rálátást kaphattak. Ezt követően az egyetemi sportcsarnokba költöztek a hallgatók, ahol a régió kiemelt sportegyesületei mellett az ország különböző pontjaiból érkeztek sportvezetők, rektorok.

Mocsai Lajos és Sterbenz Tamás beszédeiben kiemelték, hogy Dr. Gál László tanár úr sportvezetőként valamint tanárként is fáradhatatlanul dolgozott. Ráadásul magánemberi pillanatokat felidézve még inkább felértékelődött az a több évtizedes munka, amely ilyen magasságokba emelte a felsőoktatási intézményt és annak sportegyesületét is.

ELhangzott az ünnepségen, hogy a csarnok építése is Gál Lászlónak közbenjárásával épült meg, ahol azóta rengeteg sportsikert élhettek át a sportszakos hallgatók. Az ünnepség zárásaként Borhy László rektor és Gál Lászlóné közösen leplezték le a csarnok bejáratánál található emléktáblát. Így már a Gál László Egyetemi Sportcsarnok funkcionál a SzoESE otthonaként is.

Ezen a napon nem hiányozhatott a mozgás és a sport sem, amit gondos előkészületnek köszönhetően egykori hallgatók részvételével bonyolítottak le a szervezők. Érdekesség, hogy egykori testnevelők, sportolók tértek vissza és neveztek be a röplabda-bajnokságba, amelyet 21 csapat részvételével bonyolítottak le. A hangulatra pedig nem lehetett panasz.

A rendezvény felért egy időutazással is, hiszen a jelenkor sportolói közül pályára lépett Alasztics Marcell (Haladás futsal), Marton Gabriella (Haladás röplabda), Szmolek Emanuel (Controll SE kick-box), Mezei Anna és Plózer Petra (SzoESE kosárlabda) is. Ugyanakkor korábbi élsportolók, mint Kaj András vagy épp Sákovics Péter szintén próbára tették tudásukat.

A késő estig tartó röplabda-bajnokságot követően sem ért véget a nap, hiszen zárásként a jelenlegi hallgatók szakestje következett. A kiváló hangulatú rendezvény így lett tökéletes keretbe helyezve, ahol a múlt és jelen egyesülhetett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!