Ahogy korábban beszámoltunk róla, Dr. Gál László tanár úr nevét viseli az ELTE-Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka, amelyet ünnepélyes keretek között avattak fel. A programsorozat állomása volt egy röplabda-bajnokság, amelyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület otthonaként is funkcionáló létesítményben bonyolítottak le – gondos előkészületeket követően.

A szervezés pillanatától, egészen a díjátadóig lehet mondani, hogy minden gördülékenyen zajlott. Ez egyrészt a szervezők profizmusát mutatja, másrészt a megkeresett egykori hallgatók elhivatottságát. Akit megkerestek és egykor a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola növendéke volt, most mezt húzott és mérte össze tudását a rivális csapatokéval.

A visszajelzések alapján sokkal sűrűbben kellene hasonló erőpróbát rendezni, amely megerősítette Bíróné Ilics Katalint és segítőit is. Ennek köszönhetően újabb bajnokságok megszervezését és lebonyolítását készítik elő, amelynek állomása lehet egy strandröplabda verseny is. Interjúnkból pedig kiderül az is, hogy honnan érkeztek testnevelők, egykori sportolók a vasi vármegyeszékhelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!