“Aki nyer, mindent visz” – lehetett volna ez is a motivációja akét főszereplő együttesnek, akik megcélozták a férfi egyetemi és főiskolai kosárlabda-bajnokság nyugati csoportjának egyetlen, még kiadó helyét. A tabella negyedik helyére pályázott ugyanis a PTE-PEAC és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület gárdája, amely borítékolta, hogy egy izgalmas derbire lesz kilátás.

Az összecsapás a vártnak megfelelően kezdődött és a vasi szurkolók örülhettek, hiszen Vicze pontjaival 5-0-ás rohammal nyitott az idegenbeli fellépésén a SzoESE. Ekkor még úgy tűnt, hogy a tartalékos összeállítású vasi alakulat képes lehet a meglepetésre és könnyed sikerrel biztosítja be továbbjutását. Azonban jött a baranyaiak időkérése és szárnyalása is…

A PTE-PEAC ugyanis nemcsak védekezését szilárdította meg, hanem támadásban is elkapta a fonalat és néhány perc alatt egy 18-0-ás ellenrohammal fordított a házigazda. A negyed végéig pedig sikerült megőriznie előnyét a pécsi kosarasoknak. A folytatásban is sokkal pontosabb játékkal rukkoltak ki a hazaiak, nem igazán találta a ritmust a szombathelyi csapat, így a szünetre 25 pontos hátrányba kerültek.

A folytatásra már összekapta magát a SzoESE, a védekezésük is feljavult, ugyanakkor a triplák értékesítése valamint Nagy semlegesítése megoldhatatlan feladatként tornyosult a vendégek előtt. Az utolsó negyedben hiába kozmetikázott a különbségen a Kéri-legénység, ezúttal nem volt esélye felzárkózni és megfordítani a találkozót.

A 86-64-es végeredmény reálisnak mondható. Ezzel a sikerrel zsinórban negyedik találkozóját zsebelte be a PTE-PEAC, amely így megelőzte a tabellán a SzoESE csapatát. A szombathelyiek a nyugati csoport ötödik helyén fejezték be az alapszakaszt. Ezzel szemben a pécsiek a negyedik hellyel biztosították részvételüket a legjobb nyolc között a rájátszásban.

PTE-PEAC – SzoESE 86-64 (27-15, 25-12, 18-17, 16-20)

SzoESE: Kiss M. 18/6, Horváth Cs. 7, Vicze K. 16, Gundinger S. 4, Gyánó K. 3/3
Csere: Frisnyák D. 8, Nárai G. 8/3, Brindza T. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosa: Nagy K. 36/21.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!