Kiváló formában, de nyilván fáradtabban várja a Falco csapata a negyeddöntős párharc első mérkőzését. A kupadöntőn nyújtott extra teljesítmény után újra fel kell pörögni és nyerni kell a sárga-feketéknek, ha meg akarják tartani pályaelőnyüket.

Nem lesz egyszerű, hiszen az alapszakaszt a 8.helyen, 14 győzelemmel és 12 vereséggel záró DEAC szintén jó formában várja a rájátszást.

Az alapszakasz egymás elleni meccseit 1-1-gyel zárta a két csapat, idegenben 69-71-re a Falco, Szombathelyen viszont 75-81-re a DEAC tudott győzni.

A debreceniek az alapszakasz során átlagban 79,1 pontot engedélyeztek az ellenfeleknek, , ez az ötödik legkevesebb a ligában. Kulcsjátékosuk, Michaelyn Scott a legutóbbi, Kaposvár elleni meccsükön 22 játékperc alatt 19 pontot dobott, 2 lepattanót és 7 asszisztot jegyzett.

A múlt heti sikerszériára alapozva, a Falco mestere optimistán várja a negyeddöntős párharcot.

– A nagyon jól sikerült Magyar Kupa hétvége után fizikálisan rendbe kellett tenni a fiúkat, erre bizony nem sok idő jutott. Ugyanakkor tele vagyunk pozitív energiákkal, hiszen kupagyőztesként jöhettünk haza. Nagy élmény volt együtt ünnepelni a szurkolókkal, izgatottan várjuk a következő közös lépést – fogalmazott a meccs előtt Milos Konakov vezetőedző

A Falco – DEAC meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!