Kiválóan szerepel a férfi futsal bajnokságban a címvédő Haladás VSE, amely a Magyar Kupa küzdelmeit illetően is már a legjobb négy közé jutott. Ugyanakkor a hazai pontvadászatban kisebb szünet következik, hiszen a magyar férfi felnőtt válogatott számára két, rendkívül fontos találkozó következik. A Belgium elleni párharc tétja ugyanis a világbajnoki részvétel lesz.

Turzó József szövetségi kapitány ezúttal 15 főnek küldött meghívót, közte hat szombathelyi színeket képviselő játékosnak. Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Vas Ádám és Hajmási Milán már rutinos válogatottnak mondhatja magát. Az elmúlt hetek kiváló teljesítményének okán viszont meghívót kapott Szalmás Zoltán és a súlyos sérüléséből felépült Nagy Kevin is.

A futsal válogatottunk a legutóbbi világbajnoki-selejtezőben a második helyet szerezte meg csoportjában. Míg a négy legjobb második egyenes ágon került az elitkörbe, addig a magyaroknak pótselejzetőn kell biztosítania helyét. A belgák elleni párharcnak tehát a világbajnoki részvétel lesz a tétje. A továbbjutást oda-visszavágós rendszerben döntik el a felek.

Elsőként Belgiumban lépnek pályára csapatok, szerda este Roosdaalban, az Alfasun Indoor Arenában csapnak először össze a válogatottak. Április 17-én, hétfőn pedig Berettyóújfaluban, a Pálfi Isvtán Rendezvénycsarnokban bonyolítják le a visszavágót. Mindkét találkozót az M4Sport élőben közvetíti, így senki nem marad le a legfontosabb pillanatokról.

FIFA Futsal World Cup – pótselejtező
2023.04.12., szerda 19:30 Belgium – Magyarország
2023.04.17., hétfő 18:00 Magyarország – Belgium

A magyar felnőtt férfi futsal A válogatott kerete:
Alasztics Marcell (Haladás VSE), Krajcsi Bence (DEAC), Dróth Zoltán (Haladás VSE), Vas Ádám (Haladás VSE), Hajmási Milán (Haladás VSE), Szalmás Zoltán (Haladás VSE), Nagy Kevin (Haladás VSE), Gémesi Gergő (Aramis SE), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Dávid Richárd (SG Kecskemét Futsal), Pál Patrik (Veszprém Futsal), Bencsik Roland (SG Kecskemét Futsal), Tatai József (Veszprém Futsal), Suscsák Máté (Újpest FC-220volt).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!