Korábban már megírtuk, hogy a Sárvár Arénában április 15-én rendezik meg azt a jótékonysági küzdősport-gálát, amelyen 5 ország, 20 versenyzője lép az oktogonba, a nap csúcspontjaként pedig több címmérkőzésen is szoríthatunk kedvencünknek.

Farkas Csaba, a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület elnöke, a sportesemény egyik főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy az egyesületük meglévő jó kapcsolatainak köszönhetően a Magyar Honvédség képviselői is jelen lesznek.

– A közösségi szellemet, a küzdeni tudást szeretnénk átadni a Magyar Honvédség iránt érdeklődő ifjaknak. A fővédnöknek azért Simicskó István egykori honvédelmi minisztert kértük fel, mert személye összeköti a küzdősportot és a honvédséget – fogalmazott Farkas Csaba.

Szombaton délelőtt 9 órakor rajtol az országos amatőr MMA-bajnokság, kísérőprogramként pedig haditechnikai bemutatót, Gripen-szimulátort, harckocsikat és lőfegyvereket is megtekinthetnek a kilátogatók. A Magyar Honvédség toborzó irodát is működtet majd a sárvári helyszínen.

A pénteki mérlegelésen valamennyi mérkőző fél megjelent, a harcosok egymással farkasszemet néztek, megmutatták izmaikat, majd barátságosan kezet is fogtak egymással.

A gála ültető mérkőzése a feltörekvő harcosoké lesz, a választás két fiatal titánra esett, akik a magyar bajnoki övért küzdenek meg. A Vas megyei Köcskről származó 13 esztendős Kustánczi Dáriusz kick-bokszban, az 50 kg alattiak súlycsoportjában, Szombathelyen készült fel az összecsapásra.

A mérlegelés előtt a gála legfiatalabb harcosával beszélgettünk.


Ezt követően a felnőtt versenyzőké lesz a főszerep: K1 és MMA szabályrendszerben 10 mérkőzés lesz látható a gálán 18 órától 21.30-ig.

A szervezőkkel együttműködő Magyar Honvédség kötelékében szolgáló sportolók közé tartozó Seregély Gyöngyi a gálán is megmutatja magát. A 13 éve karatéka edzőként is bontogatja szárnyait, már ügyes tanítványai is vannak.

A répcelaki sportoló sikereiről már több alkalommal értesülhettek oldalunkat böngészve is, legutóbb a helyi küzdősport gáláról írt összefoglalónkban tűnt fel, korábban pedig a hónap sportolónője címet is kiérdemelte nálunk.

A répcelaki Seregély Gyöngyi Sárváron magyar bajnoki övért küzd majd meg.

A fővárosból érkező Góman Renátó saját dinamizmusában, technikai képzettségében bízik leginkább, szombaton K-1-ben vív nemzetközi címmérkőzést, ellenfele egy osztrák harcos lesz.

A fő program 17 óra 30 perckor kezdődik.

Az est fő mérkőzései :
– Dömök Ákos (Magyarország) vs. Mirko Jovanovic (Szerbia) lesz – MMA, 70 kg
– Boldog Martin (Magyarország) vs. Nedan Dunovic (Bosznia-Hercegovina) . MMA, 72 kg
– Seregély Gyöngyi (Magyarország) vs. Mészáros Mercédesz (Magyarország) – kyokushinkai karate – Magyar Bajnoki öv -65 kg
– Vas Gábor (Magyarország) vs. Jurick Soekhai (Hollandia) – Nemzetközi bajnoki öv címmérkőzés – K1, 76 kg
– Molnár Benjámin (Magyarország) vs. Quincy Makatita, a ,,Tigris” (Indonézia) – MMA 63 kg

A gála sztárvendége Ismael Londt lesz. A suriname-i-holland kickbox-harcos, a korábbi SUPERKOMBAT nehézsúlyú bajnok és kétszeres SUPERKOMBAT Grand Prix nehézsúlyú torna győztes, akit a Combat Press 2019 decembere és 2021 januárja között a legjobb tíz nehézsúlyú közé sorolt. A Mr. Pain becenévre hallgató óriással lehet majd találkozni, a fő eseményen beszélgetésre, fotózkodásra is lehetőséget ad a bajnok.

A legmagasabb szintű fény és hangtechnikát, óriás ledfalakat biztosító rendezvény felelősei bíznak a telt házban és az 5 ország, 20 versenyzőjének magas szintű produkciójában.

A gála fővédnöke dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a védnökök pedig Ágh Péter államtitkár, valamint Kondora István, Sárvár polgármestere. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!