AVUS – ASI DSE 11-5 (3-1, 3-1, 2-1, 3-2)

Férfi vízilabda OB I/B – Szombathely, AVUS-aréna, 100 néző

A szombathelyieknél Csaba M. 3, Szőke Sz., Hajmási A., és Macijewsk A. 2-2, Kovács K. és Makarenko B. 1-1 alkalommal talált be.

Az 1. negyedben nagyon jól kezdett az AVUS, a szombathelyiek hamar elléptek: Hajmási, Maciejewski és Csaba M. góljaival 3-0 volt az állás, aztán a játékrész hajrájában szépítettek a fővárosiak, 3-1.

A 2. negyedet is ott folytatta az AVUS, ahol az előzőt abbahagyta, újra Csaba M., majd Szőke és Makarenko is betalált, a vendégek újra csak egyszer lőttek gólt, 6-2.

A 3. negyed már szorosabb volt, Szőke és Hajmási góljaival már 6 gólos különbség alakult ki, majd emberelőnyből szépítettek az angyalföldiek, 8-3.

A 4. negyedben Kovács K., Csaba M. és Maciejewski újra betalált, már 7 góllal is vezettek a szombathelyiek, aztán az utolsó percben emberelőnyből még lpőttek egy gólt a vendégek, de a 11-5-ös győzelem így is óriási bravúr.

Az értékes győzelem után Zoufal Norbert, az AVUS edzője értékelt.

Azt gondolom, hogy a tavaszi szezon legjobb játékával rukkoltunk elő. A nagyon erős ASI ellen magabiztosan, végig vezetve sikerült itthon tartani a 3 pontot. Egy rossz szavam sem lehet, minden játékosunk keményen beleállt a meccsbe. Minden csapatrészünk, a védekezés, a kapusteljesítmény és a támadójáték is jól működött. Köszönjük, hogy sokan buzdítottak bennünket, igyekszünk majd hétvégén, Egerben is megfelelni az elvárásoknak – fogalmazott a szombathelyiek edzője.

Az OB I/B állása: 1. DVSE-Master Good 69, 2. Invictus 58, 3. ASI DSE 53, 4. Cegléd 50, 5. AVUS 48…8. Eszterházy 31…14. Oázis 3 pont. 

Az AVUS a következő fordulóban, április 22-én, Egerben, az Eszterházy vendégeként száll medencébe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!