Már a 32. fordulót rendezték a Merkantil Bank Ligában, a Szombathelyi Haladás jó szájízzel lépett pályára, hiszen a legutóbbi játéknapon az MTK otthonából csent el három pontot. Ennek értékét viszont a vasárnapi, Szentlőrinc elleni összecsapás árazta be, hiszen a Baranya megyeiek a veszélyzóna elől menekülnek. A Hali viszont mindenképpen próbálta sikerrel venni az akadályt.

Az első percekben csak a mezőnyben pattogott a labda, nem mert egyik együttes sem mert kockáztatni. A házigazda aztán gondolt egy merészet és ritmust váltott. Ennek pedig kis híján meg is lett az eredménye. Egy jó érzékkel megcsípett labdával iramodott meg a szombathelyi támadósor, az akció végén Horváth Rajmund bombázott. Pechjére épp Prokopot találta telibe, így maradt a 0-0.

A folytatásban már a szentlőrinciek is kimerészkedtek térfelükről és egy kósza Tamás fejest jegyeztek, de lényegi veszélybe nem tudták sodorni a vasi védelmet. A játékrész dereka inkább a keménységről szólt, több szabálytalanság is színesítette ezeket a perceket. Aztán ismét a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, pontosabb átadásokkal akár a vezetést is megszerezhették volna.

A 33. percben Nyíri egy lecsorgó játékszert lőtt a kapu mellé. Az első félidőben nem született gól, de a Haladás játszott inkább mezőnyfölényben. Ez a térfélcserét követően megfordult. Bár a szombathelyiek építették akcióikat és még a vezetést is sikerült megszerezniük. Az 50. percben egy szép egyérintős támadás végén Molnár talált rést a pajzson és lőtt a vendég kapuba.

Ezután viszont a baranyaiak akarata érvényesült. Az egyenlítő találatra sem kellett sokat várni, de a vasi védelem megingása is kellett hozzá. Egy jobbról érkező beadás Zvekanovon pattant meg, míg Havas a lecsorgó labdát közelről juttatta Mursits kapujába. Az egyenlítést követően vérszemet kapott a Szentlőrinc és a tartalékos valamint fáradó vasi védőket rendre tesztelték.

Állta a sarat a Haladás védelme és a hajrában akár a győzelmet is megszerezhette volna. A kritikus pillanatokban viszont megremegtek a szombathelyi lábak, így nem sikerült döntésre vinni a derbit. A Szentlőrinc ezzel az egy ponttal nem lehet elégedett, míg a Haladás továbbra is őrzi a tabellán a hetedik helyet. A következő fordulóban a sereghajtó Dorog vendégeként lép pályára a Hali.

Szombathelyi Haladás – Szentlőrinc 1-1 (0-0)

Haladás: Murits R. – Nyíri V., Csonka B., Devecseri Sz., Bolla G. – Horváth R. (Mayer G.), Rácz B., Zvekanov (Csernik K.), Doktorics Á. (Tóth M.) – Borvető Á. (Lencse L.), Molnár R.
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Molnár R. (50′) illetve Havas (58′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!