Hatalmas pofonok, küzdelmes percek, vérző sebek és magyar győzelmek – így lehetne a leginkább összefoglalni azt a ketrecharc gálát, amelynek a Sárvár Aréna adott otthont. Ennyivel viszont nem lehet elintézni azt az eseményt, amely megannyi érdekességet tartogatott. Ráadásul a visszajelzések alapján érdemes is volt kilátogatni az egész napos rendezvényre.

Bükfürdő és Répcelak után ezúttal Sárvárra fókuszáltak a küzdősport szerelmesei, ahol kezdésként amatőr bemutatómérkőzések alapozták meg a hangulatot. A Magyar Honvédségnek köszönhetően haditechnikai bemutató, Gripen-szimulátor, harckocsik és lőfegyverek színesítették a programot. A helyszínen pedig toborzó iroda is várta az érdeklődőket.

Délután öt órától viszont már egy teljesen új arculat várta a sportbarátokat. A Szülőföld Egyesület támogatásával megvalósuló rendezvényen kimagasló fény és hangtechnika színesítette a mérkőzéseket, ráadásul egy óriási ledfal segítségével egyetlen mozzanat sem maradt rejtve a nézők elől. Nem véletlen, hogy a lelátón és a VIP-rész is zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

A gála ünnepélyes megnyitóját követően köszöntötte a megjelenteket Ismael Londt azaz Mr Pain, aki veretes mutatót jegyez profi MMA-pályafutását illetően. Beszédében kiemelte, hogy nagyon sok tehetséges magyar ketrecharcos áll nagy jövő előtt és reményei szerint hamarosan kiemelt címmérkőzéseken is szoríthatnak a sportág szerelmesei egy honfitársuknak.

Érdekesség, hogy a gála szünetében a holland sztárral közös fotókat is készíthettek a nézők, a mosolygós exkluzív vendég pedig az aláírásért sorban állók kedvét is kereste. Az este során Karate, K1 és MMA mérkőzések kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. A résztvevők versenyzők vörös bársonyszőnyegen vonulhattak be, füstgéppel kísérve, külön világítással színesítve.

Kustánczi Dáriusz magabiztos győzelemmel alapozta meg a szurkolók hangulatát. Sikert aratott Dömök Ákos MMA szabályrendszerben, aki szerb riválisát győzte le. Vas Gáborra címmérkőzés várt, aki nemzetközi bajnoki övért egy holland ellenfelet kellett legyőznie. Nem volt könnyű helyzetben, mert az eredetileg öt menetes küzdelem végén, ráadást mutattak a pontozó bírák.

Bár Vas érezhetően több találatot vitt be, az ítészek szerint mélyütése miatt hibapontokat is kapott. A ráadást viszont erővel sokkal jobban bírta hazánk sportolója, így a K1-ben, a 76 kilogrammos mezőnyben megérdemelten nyerte el az övet. Hosszabb pihenőt követően állt szorítóba Seregély Gyöngyi, aki először bizonyíthatott ketrecfalú oktogonban.

A kyokushin karate képviselői közül Mészáros Mercédesz volt a korábbi Európa-bajnok répcelaki versenyző ellenfele. Kíméletlen testütésekkel operáltak a felek, bizony néhány találat komoly sebeket ejtett a résztvevőkön. A küzdelmes menetek végén, a pontozók Seregély Gyöngyit hozták ki győztesnek, aki egy Magyar Bajnoki övvel gazdagodott.

Az este főmérkőzése Molnár “Benji” Benjaminé volt. A zalaegerszegi MMA-harcos 63 kilogrammos súlycsoportban bizonyított. Ellenfele egészen Indonéziából érkezett. Quincy “The Tiger” Makatita rendkívül jó felépítésű, rutinos harcos, veretes eredményekkel. Nem ígérkezett tehát könnyű párharcnak ez a magyar bajnok számára.

Az első percekben mindkét harcos próbálta felmérni ellenfele gyenge pontját. Ezután Molnár azonnal saját erősségével támadta le riválisát. Érezhetően meglepődött Makatita, aki inkább az álló testhelyzetből próbált ütéseket bevinni, ezzel szemben a magyar fiú földre kényszerítette ellenfelét. Itt már egyértelműen a “Benji” akarata érvényesült és többször került nyerő helyzetbe.

A szorításokból viszont kis kivárások után jól tudott szökni Makatita. Vérző sebei miatt még kényszerszünetre is sor került, hogy az indonéz harcost ellássa az orvosi stáb. Végül – nem született meglepetés – a pontozók egyhangúlag Molnár Benjamint látták jobbnak, akit megérdemelten ünnepelt hosszú perceken keresztül a Sárvár Aréna közönsége.

A küzdősport gálának egyik fő küldetése a sportág népszerűsítése volt, amely kiválóan sikerült. Ugyanakkor Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba főszervezők elárulták, hogy ezúttal is a jótékonyság jegyében született meg a rendezvény. A bevételből befolyt összeget felajánlották a sárvári Kolping Támogató Szolgálatnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!