Bizony aligha van rokon vonás a néptánc és a karate között, mégis Seregély Gyöngyi bebizonyította, hogy kiválóan kiegészíti egymást a két mozgásforma. Mindkettő kitartásra nevel és rengeteg edzésre, elhivatottságra, hogy minél magasabb szinten lehessen űzni. Ha csak a sportra, tehát a karatéra fókuszálunk, akkor mondható, hogy kihozta belőle a maximumot a répcelaki sportoló.

Megannyi hazai és nemzetközi versenyen állhatott dobogóra, a korosztályos Európa-bajnokság mindenképpen fontos állomás volt számára. Csak úgy, mint az edzői pályafutás, amely versenyzői karrierje mellett szép fokozatosan indult be. A Savaria középiskolát követően az ELTE-SEK PPK hallgatójaként is szállította az eredményeket, majd elérkezett a legutóbbi hétvége.

Ekkor egy jótékonysági küzdősport gálát rendeztek a Sárvár Arénában, amelynek egyik főmérkőzését éppen a Rakurai Dojo színeiben versenyző vívta. Bár többszörös magyar bajnoknak vallhatta magát már a derbit megelőzően is Seregély Gyöngyi, de címmérkőzésért járó övvel még nem rendelkezett. Mészáros Mercédesz ellen sem mehetett biztosra ezen az estén.

Két rendkívül jól felkészített versenyző lépett a ketrecbe, ami szintén újdonság volt a főszereplőknek. Ugyanakkor a színvonalra és a lelkesedésre nem lehetett panasza a nézőknek, hiszen hazalmas elánnal estek egymásnak a felek. Kőkemény ütéseket vittek be egymásnak, így biztosra vehető, hogy az első napokban kék-zöld foltok színesítik a sportolók testét.

A pontozóasztalnál is úgy látták, ahogy a lelátón: a találkozó végén ismét Seregély Gyöngyi keze volt a magasban. Hosszú ideig azonban utoljára, hiszen komoly válaszút elé érkezett a répcelaki karatéka. Bár edzőként továbbra is segíti a kis növendékek felkészítését és versenyeztetését, saját mérkőzésre néhány hónapig biztosan nem kerül sor.

Az okokról és a mérkőzésen átélt pillanatokról is beszélt Seregély Gyöngyi, aki korábban a Hungarysport hónap sportolójának járó serleggel is gazdagodott. A most megszerzett öv is felkerül erre a polcra, amiért szerkesztőségünk tagjai nagyon hálásak. A győztes mérkőzés margójára azért jegyezzük meg, hogy remélhetőleg látjuk még a répcelaki karatékát felhőtlenül örülni egy győztes mérkőzés után…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!