A Húsvét miatt valamennyi együttesnek kapóra jött a szünet, hiszen erőltetett menetben vannak a csapatok sportágtól függetlenül. A Szombathelyi MÁV Haladás esetében pedig pont azért volt szükség erre a pihenőre, hogy újult erővel vághasson neki a női másodosztályú röplabda-bajnokság hátralévő találkozóinak. Elsőként a Tatabánya otthonába látogattak Mucsi Péter tanítványai.

Presztízsmérkőzés volt a javából, hiszen az alapszakasz során is élvezetes találkozót játszott a két érintett együttes. A rájátszásban pedig a Haladás Sportkomplexumban nyert a TRSE, így joggal fűtötte a visszavágás reménye a szombathelyi lányokat. A vendégek mesterének feladatát nehezítette, hogy akadtak hiányzók a csapatból, így Zoltán Anna csapatkapitány ismét liberó poszton bizonyított.

Kiegyensúlyozottan kezdtek a csapatok, felváltva szerezték a pontokat. Ugyanakkor a Tatabánya ügyelt arra, hogy ne engedjen nagy teret a vasi alakulatnak és ne adja át a kezdeményezés lehetőségét. A játékrész derekán kisebb hullámvölgybe került a Hali, amit jól használt ki a TRSE. Bár a lépéselőny mindig lélektanilag is fontos, nem törte meg a szombathelyiek lelkesedését.

Mucsi Péter jó érzékkel forgatta a tanítványait, így még szorosabbá vált az eredmény. Ugyanakkor a szett hajrájában hozott pár bizonytalan döntés megpecsételte a vendégek sorsát. Az utolsó felvonásban mindent megpróbált a vasi alakulat, úgy tűnt sikerülhet szépíteni, de ezúttal ez nem sikerült. Így az NB II-es pontvadászat rájátszásának 4. fordulóját követően a Haladás a harmadik helyre csúszott vissza.

TRSE – Szombathelyi MÁV Haladás 3-0 (16, 18, 21)

Haladás: Kőrösi Z., Héjj L., Marton G., Mátyás L., Horváth B., Németh A.
Libero: Zoltán A., Hütter R.
Csere: Péter E., Kocsis D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!