Az elmúlt hetek során egymás után dőltek ki a játékosok a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda csapatából. Bodzer Attiláéknak épp kapóra jött a legutóbbi hétvégi kis szünet, de így is akadt hiányzója a PTE-PEAC elleni összecsapás során a vendégeknek. A hosszú út mellett pedig a felforgatott, fiatal átlagéletkorú kezdőn volt a sor, hogy csodát tegyenek.

Az első felvonás során kicsit nehezen lendült játékba a vasi egylet. Hiába kért időt Bodzer Attila, nem sikerült megakasztani a pécsi gépezetet. Bő negyedóra alatt már lépéselőnyben volt a PTE. A folytatásra viszont megrázta magát a SzoESE és ez nemcsak a mutatott játékban, hanem eredményesség terén is meglátszott. Rendkívül pontosak voltak nyitásfogadásban és kíméletlen ütésekkel színezték a találkozót.

Ennek köszönhetően előbb egyenlített, majd újabb húsz perc elteltével már a szettek arányában is előrébb jártak a szombathelyi lányok. Egyetlen játszmára voltak a meglepetés győzelemtől. Érezte is a vesztét a pécsi alakulat, amely összekapta magát a negyedik szettre. Felpörgette a játékot és valamennyi megingást azonnal büntetett a házigazda.

Ekkor már érezhetően fáradt volt a SzoESE, amely míg ereje bírta tartotta magát, de nyerési esélyei folyamatosan csökkentek. Ráadásul az utolsó szett elején a szerencsével is hadilábon álltak Kiss Lauráék. Végül a Pécs – ha a vártnál nehezebben is – bedarálta szombathelyi riválisát és szoros mérkőzésen diadalmaskodott 3-2 arányban.

PTE-PEAC – SzoESE 3-2 (14, -17, -17, 10, 3)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Fülöp A., Kiss L., Szalai Cs., Nagy D.
Libero: Tauker S.
Csere: Imre Z., Kóbor Sz., Schnalzer D.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!