Pénteken Körmenden folytatódik a férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásának újabb köre. Mint ismert nem minden ágon dőlt el három találkozó alatt a továbbjutás kérdése. Míg a Falco sikerrel vette a DEAC ellen párharcot, az Egis Körmend számára kulcsfontosságú lesz a következő, sorban negyedik összecsapás. Ráadásul élet-halál harc lesz a javából mindkét oldalnak.

Nehéz lesz megjósolni, hogy melyik arcukat mutatják a játékosok, hiszen a lejátszott három találkozó mindegyikén más volt a forgatókönyv. Az első szolnoki felvonáson jól tartotta magát a Körmend, de a hazai pálya előnyével jól sáfárkodott a Szolnok. A legutóbbi Rába-parti városkában megrendezett összecsapáson más egyértelműbb volt a különbség is, Kocsis Tamás tanítványai alaposan kitettek magukért.

Védekezésben és támadásban is ellenfelük fölé nőttek és a Chambers-Mitchell páros extrájával húsz ponttal nyert a vasi gárda. A kedd esti derbin viszont esélye sem volt a Körmendnek nyerni, rendkívül meggyőző játékkal rukkolt ki a Szolnok. A vendégek légiós hátvédpárosát 11 ponton tartották Durhamék, akik összesítésben már 2-1-re vezetik a párharcot.

A péntek esti találkozó így mindkét gárdának más előjellel fontos. Amennyiben a Körmend szeretne visszatérni a Tisza-partra és újra megpróbálná idegenben legyőzni ellenfelét, abban az esetben nem hibázhat a hazai közönsége előtt. Ehhez viszont nyilván lesz néhány szava a Szolnoki Olajbányásznak, amely továbbra is bajnoki döntőt szeretne játszani.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász
2023. április 21. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!