Már a 33. fordulót rendezték a Merkantil Bank Ligában. A vasárnap késő délután megrendezett találkozón a Szombathelyi Haladás a kiesőzónából menekülő Dorog otthonában vizitált. A vendég vasi alakulat számított az összecsapás esélyesének, ugyanakkor intő jel volt, hogy a hazaiak számára még elérhető volt egy győzelem esetén a másodosztályú tagság megőrzése is.

Ennek megfelelően dorogi mezőnyfölénnyel indult a derbi, néhány kósza helyzetet is jegyeztek Prekleték. Az első percek után viszont a szombathelyiek is magukra találtak és fokozatosan vették át az irányítást. A játékrész közepétől pedig a helyzetek számában is ellenfelük feje fölé nőttek a vasi labdarúgók. A 26. percben aztán a vezetést is megszerezték a vendégek.

Egy baloldali sarokrúgásra jó ütemben érkezett Borvető Áron, aki védőjét megelőzve könnyűszerrel fejelt Borsos kapujába. Hiába került hátrányba a Dorog együttese, azonnal megpróbált egalizálni a házigazda. Mursits bravúrját és egy sikeres védekezést követően ismét betalált a Hali. Igaz, ehhez egy szemre is tetszetős kontratámadásra volt szüksége a vasi alakulatnak.

A 31. percben villámgyorsan vitte végik a Haladás támadói az ellenakciót, amelynek végén Rácz tálalt kifogástalanul Molnár Rajmund elé, aki sikeresen megtoldotta a vendég előnyt. A második félidő kezdetén átadta a területet a vasi gárda, így a Dorog próbált kozmetikázni az eredményen. Ugyanakkor a fellazuló hazai védelem miatt a szombathelyiek előtt is komoly lehetőségek nyíltak.

Egy kontratámadás végén Horváth Rajmund volt eredményes, ezzel eldöntve a találkozót. Néhány percre leült a játék, de hogy ne fulladjon végleg unalomba, arról Szedlár gondoskodott. A dorogi szépítés után a hazaiak többet birtokolták a labdát, de a vasi védelem jól állta a sarat, nem vállaltak felesleges kockázatot. A támadások építését sem kapkodta el a Hali, de inkább a védekezést helyezték a vendégek előtérbe.

Az utolsó percekben már inkább csak a mezőnyben folyt a játék, de arról gondoskodtak a vendégek, hogy a dorogi szurkolóknak ne legyen sok öröme. A szombathelyiek ugyanis jól lezárták a területet és néhány ellentámadásra is futotta erejükből, Csernik révén pedig újabb gólnak örülhettek a zöld-fehér szurkolók. Összességében megérdemelten nyert a vasi együttes.

Dorog FC – Szombathelyi Haladás 1-4 (0-2)

Haladás: Mursits R. – Nyíri V., Bolla G., Devecseri Sz., Doktorics Á. – Horváth R. (Mayer G.), Rácz B. (Lencse L.), Zvekanov (Tóth M.), Csilus T. – Borvető Á., Molnár R. (Csernik K.).
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Szedlár (68′) illetve Borvető (26′), Molnár R. (31′), Horváth R. (56′), Csernik (86′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!