Igazi klubhangulat fogadta a tenisz szerelmeseit szombat délelőtt a Savaria Tenisz Centrumban, ahol Palotai Zoltán versenyigazgató köszöntötte a megjelent teniszbarátokat, a Takács család tagjait; az özvegyet, lányát, vejét és unokáit.

Ezután Tóth Kálmán, a város sportbizottságának elnöke személyes kapcsolatukat felelevenítve idézte fel a 2016-ban elhunyt sportvezető atlétikához és a teniszhez fűződő sok évtizedes tevékenységét, sportszakmai hozzáértését.

 

– Igazi szívember volt Taki, aki bízott az emberekben. Kedveltem a kompromisszumkészségét, mindig képes volt észérvek hatására megváltoztatni a véleményét. Jó ember, kiváló sportvezető volt. A teniszhez való kapcsolódása pedig közismert – fogalmazott Tóth Kálmán, aki beszéde végén virágcsokrot nyújtott át Takács József özvegyének.

A sportesemény megnyitóját Kovács Balázs, Szombathely Megyei Jogú Város Sport,-és Ifjúsági Irodájának vezetője, valamint Havasi Attila és Szandi Gábor, az iroda munkatársai is megtisztelték jelenlétükkel.

Takács József özvegye, Ági örült, hogy idén is ilyen sokan eljöttek és, hogy a városnak köszönhetően évről-évre ismétlődő tradíció lesz a versenyből.

Ezután Palotai Zoltán a versenyszabályokat ismertette, méltatta a Savaria Tenisz Centrum pályáit, a létesítményt a Dunántúl egyik legjobb teniszközpontjának nevezte, Szabó Péternek és munkatársainak pedig előre is köszönetet mondott.

A II.Takács József Tenisz Emlékversenyen 3 kategóriában mérték össze tudásukat az amatőr teniszezők.

 

A helyszínen megtudtuk, hogy a férfi egyesben 16-os tábla volt, a férfi páros kategóriában 9 páros nevezett, ők három hármas csoportban küzdöttek a csoportgyőztes helyért, míg a férfi páros +120 kategóriában két csoportban teniszeztek a párosok.

A kiváló feltételeket ezúttal is a Savaria Tenisz Centrum biztosította. Szabó Péter, a Savaria Tenisz Club elnöke örvendetesnek tartja, hogy a város támogatja a szombathelyi teniszéletet és követendő, folytatandó példának nevezi a a megyei jogú város és a teniszklub együttműködését.

A kategóriák győzteseiről, a versenyeredményekről is oldalunkon tájékozódhatnak hamarosan.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!