Két dobogós együttes párharcára került sor péntek este a Haladás Sportkomplexumban, ahol a férfi másodosztályú futsal bajnokság meghatározó együttesei mérkőztek meg egymással. A játéknapot megelőzően a nyugati csoport felső-házi rájátszásában még veretlen volt a TFSE gárdája, így ők számítottak inkább az esélyesnek a Haladás VSE II. elleni összecsapáson.

Ugyanakkor intő jel volt a vendégek számára, hogy Szombathelyről nem könnyű ponttal, pontokkal távozni. Ráadásul az alapszakasz nyitófordulójában 2-2-re végeztek a csapatok egymással a Haladás Sportkomplexumban. Főként a védekezésre helyezték a hangsúlyt a felek az első percekben, majd fokozatosan merték támadásaikat építeni a főszereplők. Ebben a vasi alakulat járt kicsit előrébb.

Néhány veszélyes helyzet után a vezetést is megszerezték a szombathelyiek. A 12. percben a kiváló passzban lévő Knizs talált a kapuba. Ezután a TFSE pillanatai következtek, de csak meddő mezőnyfölényig jutottak, nem sikerült kifogni Homlok kapus eszén. A folytatásban aztán egyértelműbbé vált a Haladás fölénye, amely már a gólok számában is megmutatkozott.

Knizs, Vidák és Volner is bevette a vendégek kapuját, mindezt alig négy perc lefogása alatt. Ugyanakkor ki kell emelni Arnon szerepét is, aki remekül mozgatta társait és hozta őket helyzetbe. A négygólos előnnyel rendelkező hazaiak átadták a kezdeményezést a vendégeknek, akik csak egy szépségtapaszt jelentő találatot tudtak felmutatni – ezt Gregus jegyezte.

Az utolsó percekre már hitehagyottá vált a TFSE csapata, így jött a kegyelemdöfés Dobos részéről. A 40. percben beállította a Haladás védője az 5-1-es végeredményt. Sikerével a szombathelyi fakócsapat javította az Újpest elleni botlását és fellépett a dobogó második fokára öt fordulót követően. Legközelebb május elsején lép pályára a Sziffer-legénység, akkor a Mad Dogs együttesét fogadják.

Haladás VSE II. – TFSE-BESTRONG 5-1 (1-0)

Haladás: Homlok L. – Körmendy G., Vidák B., Knizs O., Arnon.
Csere: Győrfy B. – Novák D., Volner B., Kárász N., Kovácsics R., Dobos D., Vajda D., Dobány P.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Knizs O. (12′,23′), Vidák B. (26′), Volner B. (27′), Dobos D. (40′) illetve Gregus R. (33′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!