A verseny előtt a város sportbizottságának elnöke és a szervezők, résztvevők is megemlékeztek a néhai kiváló sportemberről és sportvezetőről, Takács Józsefről. Erről ITT olvashattak.

Palotai Zoltán versenyigazgatótól megtudtuk, hogy férfi egyesben 16-os tábla volt, itt a 4.helyezett Rózsavölgyi Zoltán lett, a 3. helyen Sáfrány Ákos végzett, az ezüstérmet Tüskés György, míg az aranyérmet Czeglédi Gábor érdemelte ki.

Férfi páros kategóriában 9 kettős nevezett, Ők három hármas csoportban küzdöttek a csoportgyőztes helyért, amely egy szuper hármas döntőt ért.
Ebben a kategóriában a hármas körmérkőzések nagyon színvonalas, izgalmas mérkőzéseket hoztak, a megmérettetésekből a Pálóczy László-Sákovics Péter duó “jött ki jól” – mindkét meccsüket behúzták.

A második helyezett a Bokor Tibor-Csendes Tamás páros lett, őket a 3.helyen a Hajszán Imre-Kiss Ferenc duó követte.
Megjegyzendő, hogy ez a hat játékos nagyon rég óta Szombathely amatőr teniszsportjának meghatározó szereplői – öröm volt látni Őket egy rendezvényen!

Ferfi páros +120 kategóriában két csoportban teniszeztek a párosok, a két csoport 2. helyezett duói a harmadik-negyedik helyet döntötték el, itt a Bilics László-Dr.De Jonge Tamás csapat nyert és szerezte meg a bronzérmet, a 4. helyezett a Czika László-Őri László duó lett.

A döntő szereplői nem először találkoztak az elmúlt évek tornái során, szokás szerint most is nüanszok döntöttek.
A Dr.Rajki Csaba-Palotai Zoltán párosnak meccslabdája is volt, mégis a végén a Dr.Birosz Béla-Polyák Kálmán duó örülhetett; 7:5, 4:6, 11:9 arányban övék lett a tornagyőzelem.

Összességében csodálatos időben, kiváló pályákon játszott emléktornát rendezett Szombathely Megyei Jogú Város Sport-, és Ifjúsági Irodája, a rendezvény nagyszerű meccseket hozott, sem színvonalban, sem izgalmakban nem volt hiány.

A verseny baráti hangulatban, sportszerű keretek között zajlott, az eredmény szinte másodlagos volt, a torna valóban a megemlékezésről szólt, Taki (Takács József – volt városi sportigazgató) fentről biztosan örömmel nézte a rendezvényt.
Folytatás jövőre, a III. Takács József Tenisz Emlékversenyen.

A teniszélettel kapcsolatos következő városi eseményekről, így az április 29-én rajtoló amatőr tenisz csapatbajnokságról is Palotai Zoltán versenyigazgató tájékoztatott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!