Gőzerővel készül a 2023-as versenyekre Gadó András. A könnyűsúlyú (-105 kg) erősembertől tudtuk meg, hogy 2023-ban három megmérettetés is lesz Vas vármegyében.

– Az idei fő versenyeket a június 3-án Celldömölkön megrendezendő könnyű súlyú erősember Országos Bajnokság nyitja, ez egyben a kamionhúzó ligaforduló is lesz. Három a magyar igazság és egy a ráadás, így a negyedik könnyű súlyú bajnoki címet is szeretném begyűjteni.

Aztán az augusztus 11-13 közötti Joskar-Ola napok keretében hívok mindenkit az Országos talent erős ember program országos döntőjére. A május elsején Baján startoló, 5 állomást magában foglaló tehetségkutató versenysorozat Szombathelyen, augusztus 13-án ér véget, ez lesz a hatodik állomás. A harmadik nagy vasi verseny a páros országos bajnokság lesz, ezt augusztus 19-én, Szombathelyen tekinthetik meg a sportág szerelmesei – tájékoztatott a szervezésben, lebonyolításban is oroszlánszerepet vállaló Gadó András.

Megtudtuk, hogy mindhárom vasi verseny esetében a CESA + Prémium Média Sport és Menedzsment Zrt. és az Erős Ember Liga a főszervező.

Andrásnak a nemzetközi porondon is lesz alkalma megmutatni magát 2023-ban.

– Könnyű súlyú erősember magyar bajnokként lehetőségem lesz a közép-európai nemzetközi erős ember liga, a ,,premium strongman league” versenysorozatban megméretni magam. Az a széria május végén Szlovákiában startol. Emellett indulhatok a Kárpát-medence országos bajnokai között is, ez a sorozat 5-6 állomást foglal magába, és az Erdélyben szervezett döntővel ér véget – fogalmazott a szombathelyi sportember.

 

Gadó András október 14-én, Madridban az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett “Arnold Classic” fesztivál keretében könnyű súlyú erős ember versenyen is megméreti magát. Az erős nemzetközi mezőny felér egy Európa-bajnoksággal, így a cél a minél jobb szereplés lesz.
– Az 5 válogató szám között egykezes nyomás, koffercipelés is lesz, majd jön a 12-es döntő. Az indulási szándékomat már jeleztem, szeretnék finalista lenni – tette hozzá Gadó András.

 

Beszélgetésünk végén azt is megtudtuk, hogy a versenyszezon októberben ér véget, ekkor a celldömölki vulkánparkban lebonyolítandó sziklaemelő Európa-kupát rendezik meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!