Már a 7. fordulót rendezik a férfi élvonalbeli futsal-bajnokságban. A címvédő Haladás remek formában van az elmúlt hetek során – legutóbbi három találkozóját kivétel nélkül megnyerte és négy pontos előnyből várhatja a folytatást. Ugyanakkor a következő megoldandó feladat minden szempontból nehezebb és különlegesebb lesz a vasi játékosok számára.

A Berettyóújfalu ugyanis az ország egyik legjobb keretével rendelkezik és az elmúlt évek során rendre bejutott a bajnoki döntőbe. A Magyar Kupa kiírásban is az egyik legfőbb esélyesként lehet számon tartani. Az alapszakasz során képes volt legyőzni a szombathelyi csapatot a Mezei Vill FC és csütörtök este is egy idegenbeli a bravúrra készül.

A Haladás és a Berettyó között négy pont a különbség, amely nem behozhatatlan hátrány a vendégek számára. Ugyanakkor 6 egységgel áll jobban hajdúsági gárda, mint a harmadik helyen lévő Kecskemét, amely befoghatja még a piros-fehér mezeseket – amennyiben kikapnak Szombathelyen. A hátralévő három forduló – közte a csütörtöki játéknap – épp ezért létfontosságú minden csapat számára.

A Haladásnak leginkább azért, hogy pihentebben érkezzen a fináléba, megőrizve pályaelőnyét és a Magyar Kupa négyes döntőre fókuszáljon a következő rájátszásbeli mérkőzések között. A pontosztozkodás ebből a szempontból egyik oldalnak sem okozna maximális elégedettséget. Nagy kérdés tehát, hogy ki örülhet a nap végén és készülhet nyugodtabb körülmények között a hajrára?!

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu
2023. április 27. (csütörtök) – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!