Pörgősen indult a Budafok és a Haladás április végi összecsapása, bár ez nem véletlen, mivel egész Budafok „focilázban” ég a pár nap múlva esedékes, történelmi kupadöntőnek köszönhetően. Talán pont ezért is hagyott a kispadon több alapembert is Mátyus János, a remek formában lévő Beke például a kispadról nézhette végig csapata győzelmét. A Haladás remek formában érkezett a Promontor utcába, legutóbb április elején szenvedtek vereséget, azóta öt meccsből két döntetlen és három győzelem a mérlegük – írta meg az nso.hu.

Különösképpen az első 15 perc sikerült szélvészgyorsra, a vendégek több komoly ziccert is ki tudtak dolgozni, azonban Oroszi kapuson nem tudtak áttörni. A hazaiak sem maradtak helyzet nélkül, igaz, Tischlert remekül vette ki a játékból a Haladás védelme. Az első 45 percben tehát, bár gólt nem láttunk, izgalmakból nem volt hiány, élvezetes meccset láthattak a kilátogató nézők.

A második játékrész érdekes módon az ellenkezőjét hozta: volt gól, de az izgalom (gólhelyzetek tekintetében) elmaradt. A 47. percben Horváth Rajmund szerezhetett volna vezetést a Halinak, de a kiugró fiatal csatár ziccerben hibázott. A meccs első és egyetlen találatáig egészen az 52. percig kellett várni, ekkor a két budafoki csere hozott össze egy gólt: Kalmár beadása után Csonka talált be közvetlen közelről, ezzel megszerezve a vezetést a Budafoknak, 1-0. A Haladás a hazai gól után nagyobb iramra kapcsolt, a BMTE-védelmet azonban nem sikerült feltörniük, így a mérkőzés állása nem változott. A Budafok ezzel a győzelemmel komoly erődemonstrációt mutatott be a szerda esti döntő előtt, továbbá megszilárdította helyét a középmezőnyben, míg a Haladás a legjobb ötért való küzdelemben kisebb hátrányba került, sőt, még az ötmeccses veretlenségi szériáját is elvesztette, maradt az 1–0.

BUDAFOKI MTE–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0)
Budapest, XXII., Promontor utca, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Vörös Dániel, Bertalan Dávi)

BUDAFOK: Oroszi I. – Jagodics M., Vaszicsku (Kalmár O., szünetben), Fótyik – Bíró M. (Fekete M., szünetben), Oláh B., Németh Márió (Kovács D., 66.), Soltész I., Horváth O. – Bakti (Vasvári Z., 75.), Tischler (Csonka A., szünetben). Vezetőedző: Mátyus János

HALADÁS: Mursits – Nyíri V., Csonka B., Devecseri, Bolla G. (Predrag, 77.) – Vanja, Horváth R. (Csernik, 62.), Csilus (Tóth M., 69.), Rácz B. (Doktorics, 62.) – Molnár R., Borvető (Katona I., 62.). Vezetőedző: Hipp Michal
Gólszerző: Csonka A. (52.)

MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – Egy roppant értékes győzelmet arattunk, lássuk be, az első félidő nem a miénk volt, játékban a Haladás fölénk kerekedett. Szerencsére a második félidőre jól jöttünk ki, az ellenfelünk fölé kerekedtünk, és nem szégyen bevallani, hogy némi szerencsével ugyan, de nagyon fontos három pontot szereztünk. Az elmúlt 80 napban rengeteg minden történt velünk, messziről jöttünk, de amiért jöttünk, azt megcsináltuk, most pedig készülünk a szerda esti döntőre.
Hipp Michal: – Nagyon csalódott vagyok a mai mérkőzés eredménye miatt. Az első félidő jól sikerült, volt pár ziccerünk, kettő nullára kellett volna vezetnünk. Sajnos ilyeneket is hoz a foci. Csináltunk három egyéni hibát, amelyekből egyszer gólt is kaptunk.

A 35. FORDULÓ TOVÁBBI MŰSORA, VASÁRNAP
17.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kolorcity Kazincbarcika SC
17.00: Gyirmót FC Győr–Pécsi MFC
17.00: Szentlőrinc–Tiszakécskei LC
17.00: Dorogi FC–Soroksár SC
17.00: Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok
17.00: Credobus Mosonmagyaróvár–ETO FC Győr
17.00: HR-Rent Kozármisleny–Nyíregyháza Spartacus FC
18.00: MTK Budapest–FC Ajka
20.00: Diósgyőri VTK–Aqvital FC Csákvár

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!