Utolsó fordulójához érkezett április utolsó hétvégéjén a női másodosztályú röplabda-bajnokság rájátszása. A Szombathelyi MÁV Haladás a felső-házban szállhatott harcba a dobogós helyekért. Ugyanakkor felemás eredményekkel zárta a playoff küzdelmeit a vasi alakulat. A jó játék mellett ugyanis születtek meglepetések kellemes és nem várt forgatókönyvekkel.

Míg az alapszakaszban a TRSE csapatát magabiztosan előzte meg, az már a játéknapot megelőzően biztos volt, hogy a szombthelyi lányok nem érhetnek oda a második helyre. Ugyanakkor egy magabiztos győri siker még megingathatta volna a harmadik helyet is. Ennek szellemében egy rendkívül agresszív gárda várta Mucsi Péter tanítványait, egy esetleges meglepetés reményében.

A vasi zöld-fehéreknek több meghatározó játékost kellett nélkülözni és a szokatlan felállás érezhetően megnehezítette a vendégek dolgát. Hiába kért időt és cserélte játékosait a Hali vezetőedzője, rendkívül precízen játszottak a győriek és gyorsan lépéselőnybe is kerültek. A folytatásra már összekapta magát a vendég csapat és hatékony centermunkával rukkoltak ki.

Egy küzdelmes második játszmát sikerült megnyernie a Haladásnak. Ezután viszont ismét hullámzó teljesítménnyel rukkoltak ki a vasi lányok, amit könyörtelenül kihasználtak a hazaiak. A negyedik felvonásra próbálta ismét rendezni sorait a Hali, de a végjátéknál ismét felütötte fejét a pontatlanság, így az idegenbeli találkozót elveszítette a Haladás, amely végül a harmadik helyet szerezte meg.

UNI Győr-SZESE – Szombatelyi MÁV Haladás 3-1 (9, -19, 16, 22)

Haladás: Kőrösi Z., Marton G., Bánfi N., Mátyás L., Horváth D., Dabronaki E.
Libero: Varga N.
Csere: Bóta I., Péter E., Horváth B., Németh A., Rudolf L., Hütter R.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!