Két időmérő és két verseny várt a mezőnyre. Magyar János mind a két időmérőn kategória negyedikként zárt, vasárnap mindössze hat századdal maradt el az abszolút harmadik helytől.

A szombati versenyen egy jó rajt után végül abszolút negyedik helyen zárt, ami a magyar bajnokság második helyét jelentette számára. A Zóna Bajnokságban kategória győztesként intette le a kockászászló.

Vasárnap reggel a második időmérővel folytatódott a hétvége, ahol egy régi barát is meglátogatta a többszörös bajnok Magyar Jánost. Balzsay Károly ökölvívó világbajnok már évek óta jó viszonyt ápol az őrbottyáni versenyzővel.

„Amikor időmből telik meglátogatom a csapatot. Amikor személyesen nem tudok velük lenni, akkor is figyelem a történéseket. Mindig csodáltam azt, amit Jani az autóval csinál. Nagyon jó pilóta és valami olyan erőket tud megmozgatni, ami másoknak nem megy. Bátran ki merem mondani, hogy az egyik legjobb versenyző, ha nem a legjobb.” – mondta Balzsay Károly.

A hétvége második futamát is a negyedik rajthelyről várta Magyar János. A tőle szokott precizitással és pontossággal végzett rajt után a célegyenes végéhez már az első helyen érkezett, de a nagy tumultus miatt a második helyen tudott elfordulni.

„Később a cseh Tom Backhauserrel csatáztam a verseny alatt. Elvette tőlem a pozíciót, majd követtem és egyre jobban közeledtem. Már támadáshoz készültem, de láttam, hogy valami probléma van az autóval. Bal első defektet kaptam, így ki kellett állnom egy kerékcserére.”

A gyors kerékcsere után az őrbottyáni versenyző visszatért a pályára, de már csak pár kör volt a versenyből, így már nem tudott előrébb kerülni. Végül az abszolút ötödik helyen végzett, ami a magyar bajnoki harmadik helyet jelentette számára.

„Azt gondolom, hogy összességében nézve ez egy jó kezdés volt, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, a csapat is jó formában van, nem volt probléma, jól dolgoztak, ezúton is köszönöm a munkájukat. Várom a következő versenyt, ami a Red Bull Ringen lesz három hét múlva” – zárta gondolatait.

A következő versenyhétvégét a Red Bull Ringen május 20-21-én rendezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!