Végérvényesen kijelenthető, hogy a hajrájához közeledik az élvonalbeli futsalbajnokság. Az NB 1-es rájátszás nyolcadik fordulójában a címvédő Haladás, hazai pályán a Debrecen együttesét fogadta. Kedvező helyzetben volt a vacsi alakulat amely az előző körben bebiztosította döntőbeli részvételét. Ennek megfelelően nagyobb szerepet kapnak a hátralévő játéknapokon a bizonyítani vágyó fiatalok.

A DEAC elleni összecsapás egyben jó felvezetése is a hétvégénk, amikor a szombathelyiek részt vesznek a Magyar Kupa négyes döntőjében. Ezúttal felforgatott kezdőcsapattal lépett pályára a Hali, amely azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Alig fél percre volt szüksége a szombathelyieknek, hogy megszerezzék a vezetést. Ekkor Luigi Longo élesen a kapu elé belőtt labdája pattant be a Vatamaniuc-Bartha testéről. Ez pedig alaposan meghozta a hazai a kedvét.

A játékrész derekáig tetszetős akciókat vezettek és rendkívül jó hatékonysággal használták ki helyzeteiket a címvédő támadói. Hiába kért időt a vendégek mestere, sokkal nagyobb sebességi fokozaton pörgött a Haladás. Az első félidő hátralevő részében már nem kockáztatott feleslegesen a magabiztos előnyben lévő vasi együttes. Így is maximálisan kiszolgálta közönségét a zöld-fehér csapat.

A szünet után is a hazaiak akarata érvényesült, átadták a területet a vendégek számára, de életveszélyes kontrákra jelezték, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény számukra. Luigi Longo szenzációs félpályás gólja végleg megadta a kegyelemdöfést a debreceniek számára, akiknek csak az eredmény kozmetikázása lehetett a cél ezen az estén. A címvédő Haladás magabiztos győzelemmel hangolt a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre.

Haladás VSE – DEAC 7-1 (5-0)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D.
Csere: Alasztics M. – Szalmás Z., Knizs O., Nagy K., Hajmási M., Sipos G., Kiss P., Fehér D., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha (1′, 3′), Luiggi Longo (2′, 33′), Sipos (4′, 6′), Knizs (39′) illetve Magyar (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!